Scandal in Marea Britanie. Un test cu o racheta nucleara ar fi esuat, dupa ce proiectilul s-ar fi indreptat catre SUA

Ultima actualizare: 25-01-2017 07:00
racheta Trident

Theresa May a refuzat in repetate randuri sa confirme daca stia despre un test esuat de racheta nucleara, atunci cand s-a adresat Parlamentului, in timpul unei dezbateri despre programul nuclear al Marii Britanii.

Acest test nuclear ar fi avut in luna iunie din 2016, iar dezvaluirea a fost facuta de publicatia Sunday Times, conform The Guardian.

Este vorba despre o racheta Trident II D5, care insa nu era armata si care a fost lansata de pe un submarin britanic, de pe coasta Floridei, in vara anului trecut.

Din pacate pentru englezi, racheta nucleara a virat gresit si s-a indreptat spre Statele Unite, a povestit o sursa anonima din fortele navale britanice, provocand astfel panica celor de pe Downing Street, care s-au temut ca aceasta veste ar putea sa scada credibilitatea Marii Britanii in ceea ce priveste capacitatea de a manevra armamentul nuclear.

Mai mult decat atat, in iulie, la cateva saptamani dupa acest test, si dupa ce Theresa May a devenit premierul Marii Britanii, s-a decis cheltuirea sumei de 40 de miliarde de lire sterline pentru inlocuirea programului Trident.

Informatiile arata ca racheta care a fost trasa de pe HMS Vengeance trebuia sa loveasca o tinta marina de pe coastele vestice ale Africii.

Deocamdata nu se cunoaste care a fost cauza esecului, insa racheta s-ar fi dereglat in timp ce se afla in aer.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO