Satul unde primesti 2000 de euro prima daca te muti in zona. Reactiile oamenilor la planul primarului


Ultimul update: Joi 11 Mai 2017 07:19
Data publicarii: Luni 08 Mai 2017 17:16
Categorie: Stiri externe
bormida

Primarul unui sat din Italia a anuntat ca ofera cate 2.000 de euro oricui ar vrea sa se mute in localitate pentru ca Bormida sa nu ajunga o regiune fantoma relateaza The Guardian.

Bormida este o comuna din provincia Savona, regiunea Liguria, Italia, cu o populație de 398 de locuitori. Pentru a evita transformarea sa intr-un sat fantoma, primarul localitatii, Daniele Galliano, a anuntat ca  toti cei care cumpara sau inchiriaza o casa au parte de preturi speciale si primesc un bonus de mutare de 2.000 de euro.

In plus primarul vrea chirii cuprinse intre 50 si 120 de euro pe luna. Planul a fost anuntat de edil pe Facebook si ar putea intra in vigoare de anul viitor daca primeste aprobarea consiliului local.

Vestea a fost primita cu un val de comentarii pozitive pe Facebook. Multi italieni au comentat laudand ideea primarului. Unii sunt chiar dispusi sa renunte la prima de 2000 de euro, dar vor in schimb un job in zona.

"D-le primar, sunt gata sa ma mut in zona si sa renunt la cei 2000 de euro, dar nu pot sa traiesc din aer. Am o familie si 2 copii mici, daca imi garantezi un job, chiar si pe cel mai umil, nu ar fi o problema", a scris Amedeo Alloca.

Cum este viata in Bormida? Oddone Giuseppe, proprietarul unui restaurant din sat, a spus: "Nu prea ai ce sa faci aici, dar viata e simpla, avem paduri, capre, biserica si multa mancare buna. Cu siguranta aici ai duce o viata lipsita de stres."


 

Sursa: Guardian

Tags: bormida, sat, p[rima, italia,

VIDEO PROTVPLUS.RO