Sarkozy e suspicios, Berlusconi e ineficient, iar Putin e Batman

Ultima actualizare: 09-10-2012 02:48

WikiLeaks a publicat cateva telegrame secrete ale Departamentului de Stat SUA, in care lideri ai statelor din intreaga lume sunt caracterizati in toate felurile, in functie de comportamentele lor.

Astfel, conform documentelor obtinute de WikiLeaks, americanii il vad pe Nicolas Sarkozy drept un om "suspicios si autoritar", din cauza modului dur pe care il adopta presedintele francez cu colaboratorii sai.

In ceea ce-l priveste pe premierul italian Silvio Berlusconi, un diplomat american de rang inalt l-a descris drept "iresponsabil, vanitos si ineficient in calitate de lider european moderat".

O alta telegrama il descrie drept "slab din punct de vedere fizic si politic" si afirma ca obiceiurile sale de a face petreceri pana dimineata il impiedica sa se recupereze.

Cancelarul german Angela Merkel: "Ii este teama de riscuri si rareori da dovada de imaginatie", se arata intr-o alta telegrama, in timp ce presedintele afgan Hamid Karzai este "extrem de influentabil" si inclinat sa se lase convins de teorii ale complotului.

Liderul libian Muammar Kadhafi: "Depinde aproape obsesiv de un nucleu dur de oameni de incredere" si nu stie sa calatoreasca fara o infirmiera ucraineana bine dotata fizic. De asemenea, liderului libian ii este teama sa survoleze apele si sa urce in cladiri cu etaj.

Presedintele rus Dmitri Medvedev: "Este Robin al lui Batman jucat de Putin", potrivit ambasadei Statelor Unite la Moscova, care face aluzie la tanarul camarad al eroului de benzi desenate.

Americanii subliniaza ca, de fapt, premierul Vladimir Putin este cel care detine puterea in Rusia. Presedintele rus este calificat, de asemenea, drept sters si "ezitant".

De altfel, premierul rus Vladmir Putin este considerat "masculul dominant" ("alpha-male").

Mai multe detalii si pe Mediafax.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO