Sapte muncitori straini au fost rapiti in Nigeria

Ultima actualizare: 21-02-2013 07:00
Nigeria

Sapte muncitori straini au fost rapiti, iar un paznic al companiei la care lucrau acestia a fost impuscat mortal de cativa barbati inarmati, care au atacat sediul unei companii de constructii din nordul Nigeriei.

Conform BBC News, unul dintre muncitorii rapiti este italian, altul este grec, iar inca doi sunt libanezi. Deocamdata, autoritatile britanice nu au putut conforma informatiile potrivit carora, printre cei rapiti, s-ar afla si un englez. Pana la aceasta ora atacul nu a fost revendicat, insa in acea zona actioneaza Boko Haram, un grup islamist extremist, care a organizat pana acum mai multe atacuri.

Potrivit sursei citate, un membru al unei firme de securitate a fost ucis, iar atacatorii au vizat zona de lucru Jama'are din statul Bauchi (Nigeria). Corespondentii de presa spun ca este cea mai mare rapire care a avut loc pana acum in nordul Nigeriei.

Rapirile de straini si nigerieni bogati au loc frecvent in regiunea Deltei Nigeriei, bogata in petrol, in sudul tarii, deoarece companiile platesc sume importante de bani pentru eliberarea angajatilor.

Ministrul de Externe al Libanului, Adnan Mansour, a declarat ca doi dintre cei rapiti sunt libanezi, iar firma de constructii la care lucrau acestia, Setraco, este detinuta tot de un libanez. Ministrii de Externe ai Italiei si Greciei au confirmat si ei ca printre cei rapiti se afla un italian si un grec. O alta persoana este de origine filipineza, a declarat un lider sindical al Setraco.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO