Sani pe afara, injuraturi in direct, imagini indecente. CNA-ul american, in fata Curtii Supreme

Dată publicare: 12-01-2012 07:37
Dată actualizare: 13-09-2012 18:16


CNA-ul americanilor imparte amenzi de milioane de dolari, ori de cate ori considera ca televiziunile au intrecut limita decentei.

Este vorba de tot felul de incidente, de la injuraturi scapate in direct, pana la accidente soldate cu expunerea vreunui san. Insa deciziile Comisiei sunt mai totdeauna controversate.

In cele din urma, Curtea Suprema de la Washington a fost chemata sa se pronunte daca nu cumva Comisia ingradeste libertatea de exprimare.

Comisia Federala pentru Comunicatii a considerat indecenta o interventie a lui Cher la premiile Billboard din 2002: ''De 40 de ani se spune despre mine in fiecare an ca mi-a trecut vremea. Eu le-as raspunde ****''.

In anul urmator, la aceleasi premii, a comis-o si Nicole Ritchie. In acelasi an, la Globurile de Aur, a fost randul lui Bono.

Pentru asemenea cazuri, televiziunile platesc amenzi grele. Celebrul incident cand Janet Jackson a ramas cu un san dezgolit in pauza de la SuperBowl s-a lasat cu o amenda de 550.000 de dolari, anulata intre timp.

Amenzi se aplica si pentru continutul indecent al serialelor si filmelor difuzate de televiziuni. Acest cadru din ''NYPD Blue'' a saracit reteaua ABC cu 1,4 milioane de dolari.

Insa numeroasele injuraturi din ''Salvati-l pe soldatul Ryan'' au scapat nesanctionate. Tocmai lipsa unor criterii clare a determinat televiziunile sa se adreseze Curtii Supreme. Unii spun ca regulile Comisiei sunt invechite, mai ales ca oricine poate difuza orice pe internet.

Evident ca nu toata lumea e de aceeasi parere. Comisia a inceput sa sanctioneze derapajele verbale in urma cu 34 de ani, scandalizata de un show radiofonic al lui George Carlin.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO