Sacrificii umane si canibalism. Cele mai crude civilizatii ale lumii


Ultimul update: Vineri 02 Noiembrie 2012 13:36
Sursa: www.listverse.com
Data publicarii: Sambata 23 Aprilie 2011 13:38
Categorie: Stiri externe
vikingi

De-a lungul timpului, istoria umanitatii a cunoscut existenta unor civilizatii pe cat de fascinante, pe atat de terifiante, care in lupte sau in numele zeilor au comis atrocitati de neimaginat pentru timpurile moderne.


Departe de a fi o lista completa, iata cateva dintre cele mai crude civilizatii care au existat de-a lungul timpului, potrivit unui articol publicat pe Listverse.com.

Celtii

Celtii au avut reputatia de vanatori de capete si erau faimosi pentru ca puneau capetele victimelor in teapa, in fata caselor. Multi celti luptau complet goi (spre marea surprinderea inamicilor) si erau binecunoscuti pentru sabiile lor lungi, din fier.

In cazul in care le cadeau victime inamici de seama, atunci imbalsamau capetele acestora in ulei de cedru si le pastrau intr-un scrin. Atunci cand veneau straini in casa lor, nu ezitau sa le arate cu mandrie ce aveau in scrin.

Sursa foto: www.listverse.com

Aztecii

Aztecii si-au inceput dominatia in 1300 si au adus sacrificiul uman la punctul culminant. Aproape 20.000 de oameni erau ucisi in fiecare an, ca ofrande aduse zeilor, in special zeului Soarelui, care avea nevoie zilnica sa se hraneasca numai cu sange. Alte victime erau inecate, decapitate, arse sau aruncate de la inaltime.

Sursa foto: www.listverse.com

Civilizatia maori

Maori a fost prima civilizatie care s-a stabilit in Noua Zeelanda, cu secole inainte de venirea europenilor. Se stie despre ei ca practicau canibalismul in timpul razboaielor.

In 1809, o nava europeana a fost atacata de un grup de razboinici maori, ca razbunare pentru ca nu l-au tratat cum se cuvine pe fiul unuia dintre sefii grupului. Maorii i-au ucis pe mai toti dintre cei 66 de oameni care se aflau la bord si au dus corpurile lor, vii sau moarte, la tarm, spre a fi mancate. Cativa supravietuitori care s-au ascuns in cotloanele navei au povestit cum au privit oripilati toata scena.

Sursa foto: www.listverse.com

Vikingii

Au terorizat Europa cu invaziile lor si cu jafurile pe care le comiteau. Erau feroce in lupte si foloseau arme pe masura staturii lor.

Erau impunatori si foloseau armele si lancile cu mare iscusinta atunci cand cucereau oras dupa oras. Pana si religia lor era despre razboi. Vikingii credeau ca atunci cand cineva murea in lupta, acela avea sa lupte la nesfarsit. Erau neinduplecati in razboi si distrugeau totul in calea lor.

Sursa foto: www.listverse.com

Mongolii

Mongolii erau considerati barbari si salbatici. Au dominat Europa si Asia si sunt faimosi pentru ca stiau sa calareasca fara sa si pentru ca au fost condusi de unul dintre cei mai mari conducatori militari din istorie: Ginghis Han.

Erau foarte disciplinati si maestrii in folosirea arcului si a sagetilor in timp ce calareau. Mongolii erau maestrii ai luptei psihologice si a intimidarii adversarilor.

Sursa foto: www.listverse.com

Citeste si:

Crima la Joseni. Viceprimarul, "macelarit". Gloante in abdomen si picior

GROAZA. O tornada a facut ravagii pe un aeroport plin de pasageri. VIDEO

Gluma? Yahoo! Messenger pentru Android: "Poti chat-ui ca vita infecta"
 

 

Sursa: www.listverse.com

VIDEO PROTVPLUS.RO