Inca nu sunt conditii pentru evacuarea romanilor din Fasia Gaza

Ultima actualizare: 06-11-2012 17:16

In cea de-a 11-a zi a razboiului dintre Israel si integristii Hamas, confruntarile au ajuns in zone foarte populate din Gaza. Nici in ultimele ore nu au existat conditii pentru evacuarea cetatenilor romani.


Israelul a respins orice apel la incetarea imediata a ofensivei, care a luat pana acum vietile a 560 de palestinieni. In timp ce diplomatia bate pasul pe loc, cresc temerile privind o criza umanitara de proportii in teritoriul suprapopulat, distrus de razboi. Nimeni nu a iesit inca de acolo, inclusiv romanii care locuiesc in Gaza.

Trei soldati israelieni si-au pierdut viata in explozia unui obuz tras de un tanc care trebuia sa-i sprijine in ofensiva terestra. Alti 24 de militari israelieni au fost raniti de aceasta eroare fatala.

Pana acum, armata israeliana recunoscuse pierderea a patru militari si ranirea altor 80, de la inceputul ofensivei terestre, chiar daca luptatorii Hamas sustin ca au facut mai multe victime.

Televiziunile israeliene au transmis imagini cu un presupus combatant Hamas capturat in timpul luptelor. Un individ legat la ochi este dat jos dintr-o masina si dus, probabil, la interogatoriu.

Crucea Rosie avertizeaza ca un dezastru umanitar poate aparea in Gaza, teritoriul sarac, suprapopulat si devastat acum de razboi. Spitalele nu mai fac de mult fata, iar oamenii asteapta cu disperare convoaie umanitare care sa le aduca medicamente si hrana.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO