Rusia sustine ca negocierile pentru pace in Siria au inceput. Rebelii neaga ca ar discuta cu al-Assad


Ultimul update: Vineri 30 Decembrie 2016 07:11
Data publicarii: Marti 27 Decembrie 2016 14:04
Categorie: Stiri externe
copil din Alep

Diplomatia Kremlinului pare ca incearca sa dea o lovitura de imagine in Siria, mai degraba decat sa incheie razboiul civil.

Diplomatia Kremlinului pare ca incearca sa dea o lovitura de imagine in Siria, mai degraba decat sa incheie razboiul civil.
Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a anuntat marti ca guvernul sirian poarta discutii cu opozitia inaintea unei posibile reuniuni mai largi in capitala kazaha Astana, a informat agentia de presa Interfax, preluata de Reuters. Seful diplomatiei ruse nu a precizat insa locul unde se desfasoara actualele convorbiri intre regimul si opozitia siriene.

Presedintele rus Vladimir Putin a anuntat ca Rusia, Iran, Turcia si presedintele sirian Bashar al-Assad au convenit ca viitoarele negocieri de pace privind criza din Siria sa aiba loc la Astana. Agentia de presa RIA Novosti, citand surse diplomatice ruse, anuntase ca reprezentanti militari rusi si turci poarta, la Ankara, consultari cu opozitia siriana in legatura cu modalitatile de instaurare a unei incetari a focului la nivel national in Siria.

La randul sau, un organism al opozitiei siriene regrupand oponenti armati si politici ai presedintelui Bashar al-Assad a afirmat marti ca nu are cunostinta despre discutiile care potrivit Moscovei au loc intre guvernul sirian si opozitie.

"Noi in Inaltul Comitet de Negocieri (HNC) cu siguranta nu avem nicio legatura cu aceasta chestiune", a declarat George Sabra, un membru al HNC. HNC reuneste grupuri armate ce lupta contra lui Assad sub stindardul Armatei Siriene Libere si a luat parte, anterior in acest an, la o incercare nereusita de a lansa convorbiri de pace. HNC a fost infiintat in Arabia Saudita, cu sprijinul Riadului, in decembrie 2015.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO