Rusia şi Turcia, pregătite pentru o „strânsă coordonare” în Nagorno-Karabah

Ultima actualizare: 02-10-2020 09:49
Rusia şi Turcia, pregătite pentru o „strânsă coordonare” în Nagorno-Karabah
Getty

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, şi omologul său turc, Mevlut Cavusoglu, au convenit în cursul unei discuţii telefonice că ţările lor sunt dispuse la o "strânsă coordonare pentru stabilizarea situaţiei" din Nagorno-Karabah.

Într-un comunicat, diplomaţia rusă a făcut cunoscut că Serghei Lavrov şi Mevlut Cavusoglu şi-au confirmat "dispoziţia la o strânsă coordonare a acţiunilor Rusiei şi Turciei pentru stabilizarea situaţiei, în scopul de a ajuta la o apropiată rezolvare a conflictului din Nagorno-Karabah în cadrul unor discuţii de pace".

Joi, Franţa, Rusia şi SUA, ţările membre ale grupului OSCE de la Minsk, au cerut joi o încetare a focului imediată între Azerbaidjan şi forţele etnicilor armeni din Nagorno-Karabah, îndemnând părţile beligerante să revină fără întârziere la masa negocierilor.

Într-o reacţie la această iniţiativă, preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, care în ultimele zile a promis sprijin Azerbaidjanului în conflict, a declarat că este inacceptabil ca SUA, Franţa şi Rusia să se implice în efortul de căutare a unei încetări a focului în regiunea disputată din Caucazul de Sud, având în vedere că acestea au neglijat problemele de acolo de aproape 30 de ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO