Kremlin: Rusia nu a plătit talibani pentru a ucide sodaţi americani. Reacția lui Donald Trump

Ultima actualizare: 29-06-2020 23:19
militari sua in Afganistan
Getty

Kremlinul a negat luni că Rusia le-ar fi plătit bani talibanilor pentru a ucide militari americani în Afganistan, cum a scris ziarul The New York Times, relatează agenţia EFE.

„Aceste afirmaţii sunt o minciună”, a spus în faţa presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Regretăm din nou că media internaţionale, odinioară importante, respectate şi de înalt nivel, nu se sfiesc să publice tot mai frecvent ştiri mincinoase”, a adăugat Peskov, care a estimat că acest comportament dăunează ''renumelui şi prestigiului'' respectivului cotidian.

El a susţinut că preşedintele Vladimir Putin încă nu a discutat despre această problemă cu omologul său american.

Peskov s-a referit şi la reacţia preşedintelui Donald Trump, care a asigurat că nu l-a informat nimeni despre presupuse plăţi şi a catalogat The New York Times drept ''cotidian de ştiri false''.

„Nimeni nu a fost mai dur cu Rusia decât Administraţia Trump”, a mai spus liderul de la Casa Albă, care a cerut cotidianului menţionat să dezvăluie sursa ''anonimă'' pe care o invocă în ştirea sa.

NY Times: Rusia a oferit recompense militanților afgani pentru a ucide militari americani

 

Serviciile secrete americane au ajuns la concluzia că militarii ruși au oferit recompense militanților care au legături cu talibanii din Afganistan pentru a ucide militari americani și alte forțe ale coaliției, a raportat vineri New York Times.

Citând oficiali anonimic, Times a relatat că Statele Unite au stabilit cu luni în urmă că o unitate de informații militare ruse, având legătură cu tentativele de asasinat din Europa, a oferit recompense pentru atacurile comise în 2019. Militanți islamiști sau alte persoane strâns asociate cu aceștia au primit recompense în bani.

Informaţia a fost dezminţită şi de talibani, care au transmis agenţiei EFE că, în cele aproape două decenii de război, nu au primit niciodată ajutor militar din partea altor ţări şi nici din partea Rusiei.

În ultimii doi ani Rusia a găzduit mai multe runde de negocieri între diferitele grupări politice afgane şi, la fel ca talibanii, susţine retragerea trupelor americane.

Anul trecut au murit în Afganistan 20 de soldaţi americani în confruntări armate.

Reacția lui Donald Trump

 

Președintele american Donald Trump a negat că ar fi fost anunțat de acțiunile Rusiei față de militarii americani din Afganistan, conform Reuters.

Trump a spus că nu a fost anunțat niciodată de acest subiect prin intermediul unei postări publicate pe Twitter.

„Nimeni nu mi-a spus despre așa-zisele atacuri asupra trupelor noastre din Afganistan efectuate de ruși”, a scris președintele pe Twitter.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO