Rusia declara razboi unor detergenti si produse de curatenie fabricate in Occident. Motivul invocat de oficiali


Ultimul update: Vineri 28 August 2015 07:01
Data publicarii: Marti 25 August 2015 11:36
Categorie: Stiri externe
vladimir putin

Agentia pentru protectia consumatorului din Rusia, Rospotrebnadzor, a dispus retragerea din comert a unor detergenti si produse de curatenie fabricate de companii occidentale, relateaza marti agentiile ruse de presa.

Astfel, dupa cum a relatat anterior cotidianul economic Kommersant, retailerii din Rusia au inceput sa retraga de pe piata branduri straine de detergenti. Motivul invocat oficial este ca detergenti ai unor marci occidentale nu corespund cerintelor sanitar-chimice si indicilor toxicologici, conform unui document trimis de sefa Rospotrebnadzor, Anna Pavlova, filialelor din regiuni, la data de 28 iulie a.c., relateaza Agerpres.

Filiala Rospotrebnadzor pentru regiunea Moscova a cerut inca din 19 august marilor magazine retragerea mai multor tipuri de detergenti din comert.

Rusia a declansat recent distrugerea produselor alimentare straine supuse embargoului, sute de tone de fructe sau branzeturi provenind in special din tarile Uniunii Europene fiind strivite sau incendiate public. Din august 2014, Moscova a interzis importul de produse alimentare din tarile care au introdus sanctiuni pentru rolul sau in criza din Ucraina, interdictie care afecteaza in special sectorul agricol european.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO