Rusia acuză SUA de "practici apropiate torturii" în cazul spioanei Maria Butina

20-08-2018 16:22

maria butina

Rusia acuză Statele Unite că folosesc tactici "apropiate torturii” în cazul Mariei Butina, o femeie despre care autorităţile americane susţin că este agent al guvernului rus, scrie Reuters.

Butina, în vârstă de 29 de ani, susţinătoare a dreptului de a purta arme, care locuieşte în Washington, a fost arestată în iulie, fiind acuzată că este agent rus.

Butina se consideră nevinovată, însă a fost reţinută fără drept de cauţiune până când va începe procesul, după ce procurorii au prezentat dovezi privind legăturile ei cu serviciile secrete ruse, scrie News.ro.

Ea ar fi primit finanţări de la oligarhi ruşi, conform autorităţilor americane. Ambasada Rusiei a afirmat într-un comunicat că Butina a fost transferată de la o închisoare din Washington către una din Virginia, fără să fie notificată sau să îi fie explicată decizia. De asemenea, lucrurile ei personale au fost confiscate.

Femeia a fost supusă unei percheziţii corporale şi încătuşată în timpul transferului pentru ca apoi să fie ţinută într-o celulă timp de 12 ore fără mâncare, cu lumina pornită. Ea acum este ţinută în izolare, conform ambasadei Rusiei.

"Situaţia ei se înrăutăţeşte. Este evident că se fac încercări de a o distruge pe Maria folosindu-se de umilinţă şi presiune psihologică”, precizează ambasada. "Avem din ce în ce mai multe întrebări pentru sistemul judiciar american.

Trebuie ca Maria să fie victima unor astfel de practici apropiate torturii înaintea unui verdict împotriva sa? Aceste încălcări ale legii trebuie să se oprească”, se arată în comunicatul ambasadei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO