Wuhan: Rudele persoanelor răpuse de Covid-19 spun că autoritățile încearcă să le reducă la tăcere: „Se tem”

27-01-2021 22:01


china

Rudele victimelor coronavirusului din Wuhan au declarat că autoritățile chineze au șters un grup de pe un site de socializare, pentru a le reduce la tăcere, în timp ce o echipă de experți OMS se află în oraș pentru a investiga originile virusului.

 

Zeci de persoane s-au unit în mediul online, cerând socoteală autorităților chineze, pe care le învinovățesc pentru că au gestionat greșit focarul, transmite Daily Mail.

Efortul a fost până acum împiedicat de monitorizarea grupurilor de socializare și de acțiuni de intimidare venite din partea autorităților, dar numărul acestora a crescut în ultimele zile, după ce o echipă a OMS a ajuns în țară pentru a investiga originile pandemiei.

Un grup de pe platforma de socializare WeChat a fost șters brusc, fără explicații, în urmă cu aproximativ 10 zile, a declarat Zhang Hai, un membru al grupului.

„Acest lucru arată că (n.r. autoritățile chineze) sunt foarte stresate. Se tem că aceste familii vor intra în contact cu experții OMS”, a spus Zhang, în vârstă de 51 de ani, al cărui tată a murit la începutul pandemiei.

Experții OMS au ajuns în Wuhan pe 14 ianuarie și urmează să iasă joi din carantină.

„Când OMS a ajuns în Wuhan, (n.r. autoritățile) au eliminat cu forța grupul, ca urmare, am pierdut contactul cu mulți membri”, a adăugat Zhang.

Platformele de socializare cenzurează în mod obișnuit conținutul considerat inacceptabil de către guvern.

Rudele acuză autoritățile din Wuhan că au permis virusului să scape de sub control, încercând să ascundă focarul atunci când a apărut pentru prima dată în oraș în decembrie 2019.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO