Romii din Italia, în vizorul ministrului de Interne: „Mă gândesc la copiii educați să fure”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 19 Iunie 2018 13:05
Categorie: Stiri externe

După migranţi, noul ministru italian de Interne e hotărât să rezolve şi problema ţiganilor din Peninsulă.

Liderul partidului Liga Nordului, de extremă-dreapta, cunoscut pentru poziţiile sale dure, a făcut o legătură în minoritatea romă şi infracţionalitate.

„Ministrul de Interne nu pare să știe că legea italiană nu permite un recensământ bazat pe etnie", a comentat președintele unei asociații care se ocupă cu protecția drepturilor minorităţilor.

Iar după ce cotidianul La Republica a calificat proiectul drept unul „şocant", Salvini a postat pe Facebook: „De ce? Mă gândesc nu doar la furturi, dar şi la acei copii educaţi în tabere de romi să fure şi să comită alte ilegalităţi".

Retorica anti-romi şi anti-imigranţi a adus partidului Liga Nordului numeroase voturi.

Matteo Salvini, Italian Interior Minister:Eu nu mă dau bătut. Sunt încăpăţânat de felul meu. În primul rând, am cerut la Minister să-mi pregătească un dosar privind problema romilor din Italia, pentru că după mandatul lui Maroni (Liga Nordului) nu s-a mai făcut nimic în acest sens, iar acum domneşte haosul. În ediţia de azi a ziarului Îl Tempo, 13 asociaţii de cartier îmi adresau apelul: „Vă rugăm, treceţi pe la noi, ne confruntăm cu un dezastru!". Am cerut un studiu privind romii din Italia pentru a vedea cine, cum şi cât de mulţi sunt. În ceea ce ce-i priveşte pe ţiganii care au cetatanie italiană, din păcate, nu-i putem expulza.”

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO