Românul rănit în Las Vegas respiră singur. Unde puteți dona pentru tratament

Ultimul update: Luni 09 Octombrie 2017 13:31
Data publicarii: Miercuri 04 Octombrie 2017 13:25
Categorie: Internaţional

Luca Iclodean, tânărul de 23 de ani originar din Cluj, împuşcat în cumplitul atac din Las Vegas, a fost deconectat de la aparate şi respiră singur, dar va trece printr-o lungă perioadă de recuperare.

Prietenii din Statele Unite au creat o acţiune de strângere de fonduri, pentru ca familia să poată acoperi terapiile atât de importante, după intervenţia chirurgicală. Oamenii s-au mobilizat şi doar într-o singură zi s-au strâns aproape 10.000 de dolari.

Familia tânărului ne-a povestit că medicii i-au înlăturat aproape două treimi din plămânul drept. În acest moment Luca se simte ceva mai bine şi respiră singur, dar greul nu a trecut.  Va avea nevoie de îngrijiri medicale pe o perioadă lungă, spun medicii, iar ajutorul oferit acum este foarte important.

Luca a plecat din România în urmă cu mai mulţi ani, împreună cu familia şi lucra ca barman în Las Vegas. Povestea lui a impresionat o lume întreagă, aşa că pe platforma online gofundme.com, la secţiunea Luca's Recovery, oamenii au donat până acum 10.087 dolari, dar au lăsat şi mesaje de încurajare.

Tatăl lui Luca: L-a salvat o fată care ne-a povestit că el tocmai ieşise de după bar să aducă nişte baxuri cu apă

Traian Iclodean, tatăl tânărului rănit în atacul din Las Vegas, a povestit pentru Mediafax cum a ajuns fiul său să fie rănit în atacul din Las Vegas şi cum a fost salvat Luca de o fată care se afla în zonă.

E barman, nici măcar nu s-a dus să se distreze acolo. L-a salvat o fată care ne-a povestit că el tocmai ieşise de după bar să aducă nişte baxuri cu apă şi când s-a întors, la prima rafală de împuşcături, nu şi-a dat seama ce este pentru că toţi au crezut că sunt artificii, la a doua rafală, l-a nimerit şi pe el. Dacă nu pleca din bar, nu ar fi păţit nimic, dar asta a fost soarta. Prima dată am vorbit cu fata, care l-a salvat, care este absolut şocată de ce s-a întâmplat acolo. Când Luca a căzut, ea s-a urcat peste el şi când a pus mână pe spatele lui, s-a umplut de sânge şi nu îşi dădea seama de unde şi Luca îi spunea că il arde spatele. Şi s-a dus repede să cheme salvarea, l-a scos de acolo pentru că lumea se călca în picioare şi l-a băgat într-o salvare, care nu avea nici măcar pat, l-au pus pe jos şi aşa l-a dus la spital", a declarat pentru Mediafax Traian Iclodean, tatăl lui Luca.

Bărbatul susţine că a fost surprins de sprijinul pe care România l-a acordat lui Luca, dar şi de mobilizarea prietenilor săi din SUA, care au deschis un cont de donaţii pentru tratament.

"Eu am rămas foarte surprins de România pentru că e prima oară când văd românii foarte uniţi în cazul unei persoane necunoscute. El o să vină în concediu în România pentru că moare de drag să meargă în România, iubeşte ţara aia mai mult ca orice. Cât e el de american, crescut în America, numai în România vrea să îşi facă vacanţele. Noi avem rudele în România. Cel mai mult îi place shaorma. Când se dă jos din avion, primul lucru pe care îl face se duce la shormerie, zice că americanii nu ştiu să facă shaorma. E un copil plin de viaţă, cu un suflet foarte mare şi de abia aşteptăm să îşi revină complet".

Fratele atacatorului din Las Vegas, șocat de faptele lui: ”Sper să-i găsească ceva în creier”
Fratele atacatorului din Las Vegas, șocat de faptele lui: ”Sper să-i găsească ceva în creier”
VIDEO PROTVPLUS.RO
donald trump, sua, urgenta nationala,
Trump decretează "urgenţă naţională". Americanii se tem de un precedent periculos
Prințul Charles, la o slujbă ortodoxă în Londra alături de 200 de români
Răsturnare de situație pentru tânăra gravidă care cere clemență după ce s-a alăturat ISIS
Rușii trimit armata să apere un oraş invadat de urşii polari înfometaţi
Oraşul unde stratul de zăpadă a ajuns la 4 metri. Oamenii ies din bloc sărind pe geam
Facebook a șters sute de conturi care răspândeau informaţii false despre Rep. Moldova
Ryanair
Bătaie la bordul unui avion Ryanair. Piloții au aterizat de urgență
Un înalt oficial rus anunţă "măsuri militare" împotriva NATO în Marea Neagră
Cine e femeia care l-a pus la pământ pe Putin. Reacția liderului de la Kremlin FOTO
Persoană atacată cu o substanță necunoscută, într-o stație de metrou. E în stare gravă
Donald Trump nu poate rezista fără golf. A instalat la Casa Albă un simulator
Alertă pe Aeroportul din Dubai, din cauza unei drone. Zborurile, suspendate temporar