Romanca si cei doi copii ai ei salvati din hotelul inghitit de avalansa in Italia ar putea fi externati din spital luni

Ultima actualizare: 25-01-2017 07:00

Romanca si cei doi copii ai ei salvati din hotelul inghitit de avalansa in Italia se simt bine si ar putea fi externati din spital luni.

Au fost aclamatii si momente de bucurie cand supravietuitorii au fost scosi din cladirea ingropata in zapada. Dar, in continuare, 23 de persoane sunt date disparute.

Ludovica, fetita de sase ani a Adrianei si fratele ei, cu doi ani mai mare, sunt doi dintre cei patru copii salvati pana acum din hotelul inghitit de zapada dupa avalansa de miercuri. Romanca si copiii ei sunt acum la un spital din Pescara, unde sunt ingrijiiti supravietuitorii. Dintre acestia, un pacient cu fracturi la brat a suferit o interventie chirurgicala.

Medic: "Starea pacientului operat sambata dimineata este destul de buna, iar parametri vitali sunt monitorizati. Ceilalti pacienti sunt foarte bine. Luni, cu exceptia pacientului operat, vom discuta despre posibila externare."

Intre timp, supravietuitorii au fost vizitati de Quintino Marcella, patronul unui restaurant, primul care a dat alarma dupa ce hotelul Rigopiano a fost inghitit de avalansa. El primise un telefon de la bucatarul sau, Gianpiero Parete, care e chiar sotul Adrianei. Acesta nu era in hotel, cand s-au revarsat valurile de zapada. Iesise pana la masina, sa caute niste pastile.

Quintino Marcella: "Fizic, par sa fie bine. Cred, insa, ca in interiorul lor este multa amaraciune. Nu se poate sa nu ramana urmari cand treci prin asa ceva. Au fost intr-o camera in frig si in bezna, fara sa aiba ce sa manance si sa bea."

Dupa cum au explicat salvatorii, oamenii si-au gasit un culcus sub o bucata a acoperisului daramat, iar zapada adunata in jur a dat nastere unui soi de iglu, care i-a protejat. In al doilea rand, au reusit sa aprinda un foc din cateva resturi si sa se incalzeasca. Fumul le-a indicat pompierilor locul unde se aflau.

Medic: "Aveau haine groase, haine de schi care le-au tinut de cald. Nu au luat contact direct cu zapada. Asta a facut sa nu avem cazuri de hipotermie acuta."

Duminica seara, protectia civila italiana a prezentat cel mai recent bilant al operatiunilor de cautare salvare. "Sunt 11 supravietuitori, dintre care doi au fost gasiti in masina in fata hotelului si cinci persoane decedate. Alte 23 de persoane sunt date disparute. Operatiunile sunt foarte anevoioase din cauza locului unde intervenim, unde echilbrul este precar. De aceea, nu putem folosi utilaje si echipament greu."
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO