Revolte sângeroase în Pakistan, după ce o fetiţă a fost violată şi ucisă

Dată publicare: 10-01-2018 17:39
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


Revolte sângeroase în Pakistan, după ce o fetiţă a fost violată şi ucisă

Cel puţin doi protestari au murit în timpul ciocnirilor violente cu poliţia, în regiunea oraşul Kasur

Oamenii au ieşit în stradă după ce marţi, cadavrul unei fetiţe de 7 ani, Zainab a fost găsit la groapa de gunoi. Copila fusese violată şi apoi strangulată. Localnicii spun că poliţia nu ia măsuri pentru a preveni astfel de orori, care în ultima perioadă s-au înmulţit.

Autorităţile recunosc că în ultimii doi ani au existat 12 cazuri de acest fel în Kasur, iar cel puţin cinci dintre acestea au un autor comun. Sunt cel puţin 90 de suspecţi, potrivit anchetatorilor. Armata şi-a oferit deja sprijinul în căutarea criminalului iar mai multe vedete din Pakistan s-au implicat în această cauză.

Localnicii susţin însă că ancheta trenează, mai ales că exista o înregistrare cu Zainab şi ucigaşul. Pe reţelele sociale circulă şi teoria că acesta ar fi protejat de autorităţi deorece ar avea legături cu un personaj important.

 

 

Pakistanezii au ieşit în stradă în număr mare, luând cu asalt o secţie de poliţie din Kasur. Doi dintre manifestanţi au fost împuşcaţi mortal în acest incident. 

În decembrie 2017, o altă copilă de 9 ani din Kasur a reuşit să scape din mâinile unui violator care plănuia să o ucidă. Nu este clar dacă e vorba de acelaşi agresor.

Sursa: BBC


VIDEO PROTVPLUS.RO