Revoltă în Afganistan, după ce o vedetă TV a fost ucisă. Mesajul transmis înainte de moarte


Ultimul update: Luni 13 Mai 2019 12:20
Data publicarii: Luni 13 Mai 2019 12:14
Categorie: Stiri externe
Mina Mangal

Politicienii din Afganistan și activiștii pentru apărarea drepturilor femeilor cer să se facă dreptate, dupǎ ce o importantǎ jurnalistǎ și consilierǎ ȋn probleme politice a fost ucisǎ ȋn plinǎ zi.

 

Mina Mangal, care a fost prezentatoare tv înainte de a intra ȋn politicǎ, a fost ȋmpușcatǎ mortal sâmbătă, lângă Kabul, relatează BBC News.

Anchetatorii încă nu știu cine se aflǎ ȋn spatele acestei crime. Ȋntr-un comunicat de presǎ transmis sậmbǎtǎ, Ministerul de Interne a precizat că Mina Mangal, care era consilieră la Comisia pentru cultură din Parlamentul afgan, a fost împușcată în drum spre serviciu, puțin după ora 7:00 dimineața.

Mina a scris recent pe pagina sa de Facebook cǎ a fost amenințată și că se temea pentru viața ei, fără să dea alte detalii.

Natura ameninţǎrilor este necunoscutǎ, dar un purtǎtor de cuvậnt al poliţiei spune că este avută în vedere inclusiv o neînțelegere în familie.

După moartea ei, presa din Afganistan a început să dezbată aprins subiectul legat de violenţa îndreptată ȋmpotriva femeilor din țară, fiind subliniat faptul că acestea sunt deseori ucise ziua, cu martori, dar nimeni nu ia măsuri.

”O femeie a fost ucisǎ ȋn plinǎ zi doar pentru că un barbat a considerat cǎ ea meritǎ sǎ moarǎ”, a scris Wazhma Frogh, de la o organizație de apărare a drepturilor femeilor.

Cazurile de violență îndreptată împotriva femeilor s-au înmulțit în special în zonele controlate de talibani. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: BBC NEWS

VIDEO PROTVPLUS.RO