Reporter, atacat și bătut cu brutalitate de localnici, în Grecia. Ce se întâmplă cu refugiații

Ultima actualizare: 04-03-2020 17:59
refugiati

Localnicii au atacat un jurnalist german care transmitea din Grecia, în contextul crizei migranților.

Potrivit autorităților, oamenii l-au bătut pe jurnalist și au oprit mai mulți migranți să coboare de pe o barcă în insula Lesbos, scrie independent.co.uk.

Mai multe imagini care au fost surprinse la locul incidentului arată cum un grup de bărbați îl lovesc pe reporter.

„Camerele mele au fost aruncate în apă. Am fost bătut foarte rău. A durat ceva. Sunt relativ ok. Refugiații încă sunt pe barcă și se aruncă în ei cu sticle de plastic”, a povestit corespondentul.

O asociație de presă din Grecia a precizat că un grup de pe insula Lesbos a inițiat acțiuni împotriva jurnaliștilor care acopereau valul de refugiați și migranți din Turcia.

„Cel puțin doi colegi au fost atacați și sunt răniți grav, iar echipamentele sunt distruse”, a mai adăugat un reprezentant al agenției.

S-a ajuns în această situație după ce Turcia și-a deschis granițele spre Europa pentru refugiații din Siria şi alte ţări din zonă.

În termenii unui acord din 2016, Ankara a blocat până acum valul migrator, în schimbul unui ajutor financiar din partea Uniunii Europene.

În prezent, în Turcia se află aproximativ 3,6 milioane de refugiați.

S-au dat lupte grele la frontiera terestră dintre Grecia şi Turcia, la punctul de vamă Pazar Kule, între zeci de migranţi şi poliţiştii greci. De pe partea turcă, refugiaţii au aruncat cu pietre sau chiar cu fumigene în poliţiştii greci, iar aceştia au ripostat cu gaze lacrimogene.

Dacă nu au putut trece prin punctele oficiale de frontieră, mii de migranţi, majoritatea din Afganistan, Iran, Siria sau Irak, au reuşit să rupă gardurile de sârmă ghimpată de la graniţa turco-elenă şi să intre în Grecia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO