Reportaj CNN cu grupul de motociclisti "Lupii Noptii": Suntem pregatiti sa murim pentru Putin

Dată publicare: 27-02-2015 12:29
Dată actualizare: 02-03-2015 07:09


vladimir putin

CNN a realizat un reportaj despre unul dintre cele mai vechi grupuri de motociclisti din Rusia - "Lupii noptii" - sustinatori infocati ai lui Vladimir Putin.

Presedintele Rusiei are multe probleme de infruntat insa popularitatea lui este in crestere? In Rusia are aliati pe masura: un grup de motociclisti, gata sa moara pentru el, relateaza canalul american.

In 2010, Vladimir Putin, pe atunci premier al Rusiei, a mers la o intalnire a motociclistilor, conducand o motocicleta Harley cu trei roti. Atunci a luat cuvantul in fata celor aproximativ 7.000 de motociclisti, in Sevastopol.

"Vladimir Putin este un dar de la Dumnezeu pentru noi. Dupa atat de multa vreme, avem un presedinte de care nu ne este rusine. Cred ca trebuie sa-l ajutam si sa-l sprijinim", a declarat Alexander Zaldostanov, presedintele grupului de motociclisti.

Nu sunt doar cuvinte goale. Zaldostanov a recunoscut ca printre separatistii care lupta in estul Ucrainei sunt si membri din cadrul grupului de motociclisti. Din acest motiv, SUA au trecut pe lista sanctionatilor atat grupul "Lupii noptii" cat si pe presedintele acestuia - Zaldostanov.
 

 

Popularitatea lui Putin, in crestere in Rusia

Un recent sondaj de opinie realizat de Levada-Center ci citat de CNN arata ca 86% dintre rusi aproba actiunile presedintelui lor. Rata de aprobare a lui Putin a crescut in saptamanile recente in ciuda problemelor economice provocate de sanctiunile occidentale aplicate Rusiei pe fondul implicarii sale in criza din Ucraina.

De la inceputul lui 2014, popularitatea lui Putin a crescut cu aproape 20%. Insa CNN citeaza si voci care sustin ca aceste cifre reprezinta "o minciuna" sau ca nu arata indica in mod neaparat "forta cu care rusii il sprijina pe Putin."

Totodata e posibil ca tocmai confruntarea lui Putin cu Occidentul sa fi dus la cresterea nationalismului si ridicarea sa in sondaje, desigur si pe fondul propagandei intense a Kremlinului.
 

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO