Regina Elisabeta a vizitat Germania. Cum a reusit sa o surprinda cancelarul Angela Merkel

Ultima actualizare: 28-06-2015 07:01

Aflata in vizita in Germania, unde este foarte populara, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost primita cu tot fastul.

Miercuri seara, regina si printul Phillip au fost invitatii de onoare la un dineu de stat oferit in cinstea lor de presedintele german. Mai devreme, regina se intalnise cu Angela Merkel, care a servit-o cu ceai si i-a facut favoarea de a discuta cu ea in engleza, o limba in care se exprima extrem de rar in public.

In tinuta de gala, cu tiara si un set de bijuterii cu rubine, regina Elisabeta a II-a a sosit cu o intarziere de zece minute. Impreuna cu printul de Edinburgh, au fost intampinati la Castelul Bellevue din Berlin de presedintele Joachim Gauck si partenera sa. Mai devreme sosisera cancelarul Angela Merkel, care a renuntat la pantaloni, dar nu si la sacou, si premierul britanic David Cameron. Potrivit protocolului, cei mai importanti dintre invitati s-au perindat prin fata reginei ca sa o salute, iar Merkel s-a inclinat usor si i-a strans mana.

Intr-o atmosfera deloc ostentativa, gazda si invitatul de onoare au tinut mici discursuri. Presedintele german a subliniat ca tara sa va sustine dorinta Marii Britanii de a reforma Uniunea Europeana.

"De-a lungul vietii noastre, domnule presedinte, am vazut ce a fost mai rau si ce a fost mai bun pe continentul nostru. Am vazut cat de repede lucrurile se pot schimba in bine", a spus regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care a vorbit despre unitatea amenintata a Europei si a indemnat la eforturi pentru a nu irosi progresele facute dupa al Doilea Razboi Mondial.

Mai devreme, regina fusese primita de Angela Merkel la sediul Cancelariei. Sefa guvernului german a demonstrat cu aceasta ocazie ca vorbeste impecabil engleza, desi prefera sa dea declaratii in germana.

Insotita de Merkel si de Gauck, Elisabeta a II-a a vizitat Universitatea Tehnica din Berlin. Regina si printul Phillip vor ramane in Germania pana maine.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO