Regina Elisabeta a II-a a apărut pentru prima dată cu mască în public

Ultima actualizare: 09-11-2020 10:10

Regina Elisabeta a II-a a apărut pentru prima dată în public cu mască de protecție, în cadrul unei vizite discrete la Mormântul Soldatului Necunoscut.

Vizita reginei a avut loc pe 4 noiembrie, dar imaginile au fost făcute publice sâmbătă de reprezentanţii biroului de presă al casei regale, în contextul în care Marea Britanie îşi comemorează în acest an soldaţii ucişi în războaie într-o manieră mai sobră, din cauza pandemiei de coronavirus.

Monarhul britanic în vârstă de 94 de ani a ieșit rar în ultimele luni, dar nu a fost niciodată văzut purtând mască de protecție, scrie Euronews.

La ceremonia de miercuri, Elisabeta a II-a a apărut cu o mască de protecție neagră cu margini albe.

Regina a depus în această săptămână un buchet de flori la acest mormânt, situat în Abaţia Westminster din centrul Londrei, pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la moartea soldaţilor britanici în timpul Primului Război Mondial, a precizat biroul de presă de la Palatul Buckingham într-un comunicat.

Alcătuit din orhidee şi mirt, buchetul s-a inspirat din cel pe care regina Marii Britanii l-a purtat cu ocazia căsătoriei sale, precizează acelaşi comunicat, iar Elisabeta a II-a a reluat astfel tradiţia regală instaurată de mama ei, care a depus pe Mormântul Soldatului Necunoscut propriul ei buchet de nuntă în 1923, în semn de omagiu adus fratelui ei ucis pe front.

Din cauza recrudescenţei pandemiei de COVID-19, care a cauzat deja peste 48.500 de decese în Marea Britanie, comemorările în memoria soldaţilor britanici morţi în războaie, organizate de obicei în mare pompă, vor fi în acest an reduse.

Această măsură vizează atât evenimentele prevăzute pentru "Remembrance Sunday", care au loc în fiecare an în a doua duminică din luna noiembrie, cât şi cele din 11 noiembrie, care vor celebra Armistiţiul din 1918 semnat de Germania şi de Puterile Aliate.

 

Ceremonia de la The Cenotaph, fără defilarea veteranilor

 

Duminică, solemna ceremonie de depunere de coroane de flori la The Cenotaph - un celebru monument din centrul Londrei - se va desfăşura fără public şi fără defilarea veteranilor de război, dar în prezenţa prinţului Charles, care, începând din 2017, a preluat de la mama lui responsabilitatea de a participa în fiecare an la acest eveniment.

Moştenitorul tronului britanic a asistat, de asemenea, la tradiţionalul concert de la Royal Albert Hall, preînregistrat în acest an şi difuzat sâmbătă seară de BBC.

Începând de joi, Anglia a intrat în cel de-al doilea lockdown din acest an, care limitează interacţiunile sociale, complicând astfel campaniile de strângere de fonduri în beneficiul veteranilor de război.

Guvernul britanic a cerut organizatorilor de evenimente locale "să descurajeze publicul să asiste la aceste manifestări", dorind să reducă astfel adunările publice "la minimum".

Pentru a aduce totuşi omagii soldaţilor ucişi pe front, Royal British Legion i-a încurajat pe britanici să păstreze duminică două minute de tăcere pe peluzele caselor lor şi să îşi decoreze ferestrele cu maci, deveniţi un simbol al comemorării, după ce aceste flori de culoare roşie au crescut pe câmpurile din Franţa şi Belgia unde mulţi soldaţi britanici au murit în timpul Primului Război Mondial.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO