Regele Mihai si Principele Nicolae au adus un ultim omagiu imparatului neincoronat al Austriei


Ultimul update: Duminica 07 Octombrie 2012 05:41
Data publicarii: Duminica 17 Iulie 2011 07:37
Categorie: Stiri externe

Viena a trait sambata primele sale funeralii imperiale, dupa aproape 100 de ani de la prabusirea monarhiei austro-ungare. Mii de oameni s-au adunat pe strazi ca sa-i aduca un ultim omagiu imparatului neincoronat al Austriei, arhiducele Otto de Habsburg.

La ceremonii au participat reprezentanti ai familiilor regale din toata Europa. Printre ei, Regele Mihai si Principele Nicolae.

Sicriul invelit cu drapelul Habsburgilor a strabatut solemn centrul Vienei, pana la uriasa catedrala Sfantul Stefan. Inauntru asteptau zeci de capete incoronate si sute de demnitari.

Conform traditiei, trupul neinsufletit al lui Otto de Habsburg a fost inmormantat in cripta imperiala, cu tot fastul cuvenit, alaturi de sotia sa, care a incetat din viata anul trecut. Duminica, inima arhiducelui va fi depusa intr-o manastire, aflata la vest de Budapesta.

Mii de oameni au urmarit pe ecranele imense amplasate in centrul Vienei intreaga ceremonie si defilarile multicolore ale nostalgicilor erei imperiale.

Otto von Habsburg este fiul ultimului imparat al Austriei, Carl I, si, cum acesta n-a abdicat niciodata, Otto s-a considerat, decenii la rand, urmasul indreptatit la tron. Multi austrieci l-au vazut ca un imparat neincoronat.

Otto de Habsburg s-a stins pe 4 iulie, la varsta de 98 de ani, in resedinta sa din Alpii Bavariei. Adversar infocat al nazistilor, care l-au condamnat la moarte in absenta, politicianul de vita nobila a fost si un avocat infocat al unitatii europene.

Mai mult, a sprijinit aderarea fostelor tari comuniste la Uniunea Europeana si a fost si unul dintre cei mai longevivi membri ai Parlamentului European, unde a avut mandate timp de 20 de ani.

Ungurii ne-au luat fata. VEZI cand vom merge pe autostrada pana la Viena
Cel mai mare eveniment filantropic.
FULLSCREEN
Regele Mihai si Principele Nicolae au adus un ultim omagiu imparatului neincoronat al Austriei
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO