Recomandare soc: Legalizati drogurile, lupta impotriva lor a esuat

Ultima actualizare: 06-11-2012 05:08
Droguri

Comitetul Global de Lupta Impotriva Drogurilor publica un raport incendiar a carui concluzie arunca in aer orice politica anti-stupefiante de pana acum.

Razboiul global privind drogurile a esuat. Lupta a avut consecinte devastatoare pentru persoanele si tarile din intreaga lume. Dupa 50 de ani de la Conventia unica a ONU privind stupefiantele, si la 40 ani dupa ce presedintele Nixon a lansat acest razboi al guvernului Statelor Unite impotriva drogurilor, reformele sunt in zadar.

Trebuie refacute in totalitate politicile nationale si globale de control al drogurilor, scriu specialistii Comisiei mondiale de politici anti-drog in concluziile raportului pe care il gasiti la finalul articolului.

Acestia recomanda adoptarea unor strategii de legalizare a fenomenului, pentru a-l putea macar controla.

Exista unele cifre socante in studiu. Un grafic arata ca intre 1998 si 2008 consumul de opium din Statele Unite ale Americii a crescut cu 34,5%.

Consumul de cocaina a crescut cu 27% in acest timp.

In lumina noilor date, unii analisti sustin ca relaxarea politicilor de droguri va determina o extindere a criminalitatii.

Crezi ca e timpul ca drogurile sa fie dezincriminate? Ar trebui ca stupefiantele sa fie fiscalizate pentru ca contribui la cresterea economica?

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO