Rechinul-ucigas din Sharm el-Sheikh, omorat de un turist beat din greseala

20-12-2010 00:00

Teroarea rechinilor din Sharm el-Sheikh ar putea lua sfarsit dupa ce autoritatile egiptene au anuntat ca vor lua masuri de protectie. Insa turistii au devenit mai increzatori dupa ce un sarb beat a omorat un rechin ucigas din greseala.

Potrivit agentiei de presa Macedonene, MINA, Dragan Stevic din Serbia este acum erou dupa ce s-a dus vestea ca ar fi sarit de pe o trambulina, in apa, fix in capul unui rechin pe care l-a omorat. Omul nu mai stie insa nimic pentru ca era intr-o stare avansata de ebrietate dupa o petrecere cu prietenii la Sharm el-Sheikh.

Dupa saltul "criminal", Stevic a fost spitalizat cu diagnosticul "intoxicatie alcoolica si luxatie de glezna".

In ziua respectiva, autoritatile egiptene au anuntat ca rechinul ucis este tocmai cel care omorase un om si ii lasase infirmi pe viata pe alti trei.

In urma atacurilor rechinilor, trei rusi si un ucrainean au fost grav raniti pe 30 noiembrie si 1 decembrie. Pe 5 decembrie, o nemtoaica de 70 de ani a fost ucisa de un rechin in apropierea tarmului.

Plajele din Sharm el-Sheikh, unde vin anual aproximativ patru milioane de turisti, au fost inchise, de pe 5 decembrie inotul fiind interzis.

Vor fi redeschise numai dupa ce hotelurile care le administreaza vor lua o serie de masuri pentru siguranta celor care vor intra in apa.

Hotelurile din aceasta zona bogata in corali trebuie sa asigure paza cu scafandri si alte persoane care sa patruleze in permanenta pe apa.


VIDEO PROTVPLUS.RO