Iadul pe pamant in Mexic! Zeci de morti si de raniti. Video

20-12-2010 00:00

Cel putin 27 de persoane au murit si alte 52 au ajuns la spital, dupa un incendiu produs duminica seara, cand o conducta de petrol situata in apropierea unui cartier de locuinte a luat foc.

In orasul San Martin Texmelucan, din centrul Mexicului, aproape 100 de case au fost distruse complet sau partial de flacari si mii de oameni au fost evacuati.

Conducta de petrol sparta a inundat strazile din jur pe o raza de 5 kilometri. A fost de ajuns o scanteie ca sa se dezlantuie iadul. Focul s-a extins cu repeziciune, cuprinzand strada dupa strada si casa dupa casa.

Au trecut ore bune pana cand pompierii sa opreasca inaintarea incendiului. In urma a ramas un peisaj dezolant: case si masini calcinate, strazi acoperite de cenusa si petrol fumegand. Pana si cerul era negru, pe o distanta de zeci de kilometri.

Numarul victimelor a crescut de la ora la ora. Multe dintre ele n-au avut nicio sansa pentru ca focul le-a surprins in somn. Altele au murit cu zile, acuza rudele.

Autoritatile spun ca prapadul l-au provocat niste hoti care au gaurit conducta de petrol ca sa fure din ea. Furtul din conducte e o indeletnicire raspandita in regiune. Anual, hotii sustrag petrol in valoare de 800 de milioane de dolari.
 

Tags: accidente, mexic,


VIDEO PROTVPLUS.RO