Coca Cola a intrerupt productia in Venezuela din cauza lipsei de zahar. Produsele care au disparut de pe piata

26-05-2016 09:58

punga de zahar

Compania Coca Cola a anuntat luni ca a fost nevoita sa intrerupa productia de bauturi carbogazoase in Venezuela din cauza lipsei de zahar. Tara se confrunta cu o severa criza financiara, iar oamenii nu mai au ce manca.

Guvernul nu-si mai permite sa plateasca pentru importurile de alimente de baza, cum ar fi oua, lapte, zahar si faina. In acelasi timp, spitalele si farmaciile au ramas fara medicamente si consumabile, iar bugetarii lucreaza doar doua zile pe saptamana, luni si marti, pentru a face economie de energie.

Saptamana trecuta, distribuitorii de zahar din Venezuela au anuntat ca au suspendat temporar productia de zahar rafinat, cel folosit de compania americana, relateaza CNN Money.

Productia indulcitorului a scazut si din cauza amestecului Guvernului in structura preturilor si a cresterii costurilor pentru cultivarea sfeclei de zahar. De pe piata au disparut si ingrasamitele folosite pentru culturi, iar fermierii s-au orientat catre alte legume, al caror pret de vanzare nu este controlat de autoritati si care le aduc un profit mai mare.

Furnizorii de zahar au anuntat Coca Cola ca spera sa reia productia in viitorul apropiat, dar nu au precizat o data exacta. Pana atunci, gigantul alimentar va continua sa imbutelieze apa si alte produse care nu contin zahar.
 

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO