Reacția localnicilor când au văzut sute de oi pe străzile din Madrid. ”Îmi plac animalele”

21-10-2019 08:47

Sute de oi şi capre au hoinărit duminică prin centrul Madridului. Totul într-un protest devenit tradiţie, prin care păstorii cer ca vechile trasee folosite în transhumanţă să fie protejate.

În sunete de clopoței, aproximativ şapte sute de oi şi capre au străbătut centrul Madridului. Neobişnuită "procesiune" a dus la blocarea traficului rutier timp de două ore.

Este al 13-lea an la rând în care ciobanii organizează acest protest prin care cer autorităţilor să protejeze potecile folosite pentru transhumanta în Spania. Vorbim, în total, despre 125.000 de kilometri.

Mii de oameni - localnici şi turişti deopotrivă - au urmărit turma uriaşă de oi şi capre - cam speriate de peisajul urban.

Localnic: "Îmi place viața la țară și îmi plac turmele de animale. Acum trăiesc în Madrid, dar m-am născut într-un sătuc. Vin la acest festival în fiecare an, îl aduc și pe nepotul meu."

Ciobanii se plâng că rutele, unele cu o vechime de opt sute de ani, sunt distruse pentru că în acele zone se construiesc drumuri şi case.


VIDEO PROTVPLUS.RO