Reactia emotionanta a copiilor surdo-muti din Uganda cand invata limbajul semnelor. Imaginile fac inconjurul lumii - VIDEO

13-11-2014 14:06


copii uganda

Sa te nasti si sa traiesti cu o deficienta de auz este o soarta dificila pentru oricine, dar pentru copiii din tarile din lumea a treia pare un lucru aproape imposibil.

Milioane de copii surzi nu au acces la educatie, iar asta inseamna ca ei nu vor putea niciodata sa poarte o conversatie prin limbajul semnelor.

In ultimii ani, mai multe organizatii non-profit au trimis profesori voluntari care sa-i invete pe copiii din tarile subdezvoltate cum sa comunice.

Patrick Otema, un adolescent in varsta de 15 ani din Uganda, s-a nascut surd si a trait toata viata intr-o liniste apasatoare. Baiatul nu a purtat niciodata o conversatie prin semne, dar acest lucru s-a schimbat gratie profesorului Raymond Okkelo.

Un videoclip publicat de Channel 4 arata cum invata tinerii din Uganda sa se exprime cu ajutorul semnelor si bucuria pe care o simt atunci cand descopera ca se pot face intelesi si fara a vorbi.

Clipul face parte din documentarul "Unreported World", care va fi difuzat de Channel 4 pe 21 noiembrie.

Sursa: Elite Daily

Tags: copii, auz, africa,

VIDEO PROTVPLUS.RO