Reactia americanilor dupa ce rusii au anuntat ca au trimis avioane sa opreasca distrugatorul USS Ross in Marea Neagra

Ultima actualizare: 03-06-2015 06:56
uss ross

Distrugatorul american USS Ross, care participa la manevre navale in Marea Neagra, ar fi fost obligat sambata de fortele aeriene rusesti sa se indeparteze de apele teritoriale ale Rusiei, relateaza agentia Reuters, citand agentia rusa RIA.

Conform unei declaratii acordate agentiei ruse RIA Novosti de un responsabil militar rus, distrugatorul USS Ross, care a plecat din portul Constanta, naviga in directia apelor teritoriale rusesti. Aceasta actiune, calificata de respectiva sursa drept "provocatoare si agresiva", a alertat comandamentul Flotei ruse de la Marea Neagra, astfel ca au fost ridicate de la sol avioane de atac Sukhoi SU-24 pentru a forta nava americana sa ramana in apele internationale.

Oficiali ai marinei americane au precizat duminica intr-un comunicat de presa ca " USS Ross se afla intr-o misiune de patrulare alaturi de aliati si parteneri ai SUA in cadrul unui program de mentinere a stabilitatii si securitatii in Marea Neagra".  "Echipajul de pe USS Ross a observat zborurile de rutina ale avioanelor SU-24 si nu a interactionat cu ele. Atat nava cat si avioanele se aflau in apele internationale" a relatat marina amnericana.

Acest incident este ultimul dintr-o lunga serie inceputa odata cu declansarea crizei politico-militare din Ucraina. La inceputul acestei luni, Marea Britanie si Suedia au anuntat ca au fost nevoite sa ridice de la sol avioane de vanatoare pentru a intercepta bombardiere rusesti care s-au apropiat prea mult de spatiul aerian al acestor tari. De asemenea, Statele Unite au inaintat luna trecuta un protest oficial Rusiei, dupa ce un avion de vanatoare rusesc a interceptat intr-un mod periculos si neprofesionist un avion american de recunoastere ce zbura deasupra Marii Baltice in spatiul aerian international, relateaza Agerpres.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO