Rasturnare de situatie, dupa Conventia Partidului Republican. Diferenta in sondaje dintre Donald Trump si Hillary Clinton

Ultima actualizare: 04-08-2016 07:23
Hillary Clinton Donald Trump

Rasturnare in sondaje, dupa incheierea Conventiei Partidului Republican.

Candidata democrata la alegerile prezidentiale din SUA, Hillary Clinton, are un avans de 7% in fata contracandidatului sau republican, Donald Trump, potrivit unui sondaj de opinie dat luni publicitatii de postul de televiziune american CBS, informeaza AFP, conform Agerpres.

La finalul Conventiei Partidului Republican, care s-a desfasurat chiar inaintea celei a Partidului Democrat, Trump si Clinton se aflau la egalitate in sondajele de opinie.

Potrivit cifrelor publicate luni de CBS, 46% dintre persoanele intervievate au afirmat ca vor vota cu Hillary Clinton la scrutinul prezidential din 8 noiembrie, in timp ce 39% au spus ca se vor pronunta pentru Donald Trump.

Hillary Clinton a recuperat astfel 4% in sondaje gratie unei conventii a partidului sau orchestrate perfect si care a reusit sa surmonteze polemica cu partizanii contracandidatului ei din alegerile primare democrate, Bernie Sanders.

Sondajul CBS a fost realizat telefonic in perioada 29 - 31 iulie pe un esantion de 1.393 de persoane adulte, dintre care 1.131 inscrise pe listele electorale.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO