Raport: 30 de milioane de sclavi traiesc in 2013 pe intreg mapamondul

Ultima actualizare: 23-10-2013 00:13
India

Un nou raport global realizat de Walk Free Foundation anunta ca aproximativ 30 de milioane oameni traiesc in sclavie, in intreaga lume. In acest studiu, India ocupa primul loc, cu aproximativ 14 milioane de persoane.

Impreuna cu Pakistan, China, Nigeria, Etiopia, Rusia, Thailanda, Republica Democrata Congo, aceste tari sunt vinovate pentru sclavia a aproximativ 29,8 de milioane de persoane.

Autorii raportului au luat in considerare traficul de persoane, forta de munca, dar si practici precum mariajul fortat sau exploatarea copiilor.

"Din punctul nostru de vedere, sclavia moderna include mariajul fortat dintre doua persoane, un concept nefolosit pana acum in anumite rapoarte", a declarat managerul cercetarii, Gina Dafalia, pentru CNN.

Kavin Bales, autorul unui alt studiu asupra sclaviei moderne, sustine ca nu se poate sti cu exactitate numarul de sclavi la nivel mondial. Acesta totusi spera, ca cifra ingrijorator de mare a sclavilor moderni, sa fie constientizata de guverne, marja de eroare a acestui raport fiind intre 5% si 10%.

Potrivit cercetarii, Orientul Mijlociu si nordul Africii prezinta cel mai mare nivel al discriminarii impotriva femeilor, dar si al ratei de casatorii fortate a copiilor, pe fondul credintelor religioase.

Contrar acestora, tari precum Brazilia depun eforturi majore pentru eradicarea sclaviei, pe plan national.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO