Raport oficial. Statele Unite se tem mai mult de un atac cibernetic decat de un atentat terorist

Ultima actualizare: 16-03-2013 06:55
razboi cibernetic

Atacurile cibernetice reprezinta pentru Statele Unite o amenintare mai mare decat atentatele teroriste, in timp ce dezvoltarea nucleara a Coreei de Nord este vazuta drept o "amenintare serioasa".

Conform CNN, aceste aprecieri au fost facute de catre directorul Serviciului National de Informatii a SUA, James Clapper, in raportul care se lanseaza anual in fata Congresului american.

"Atacurile, care ar putea include pe cele cibernetice, dar si armele financiare, nu pot fi negate si nici atribuite cuiva. Distrugerea poate fi invizibila, lenta si progesiva", a spus Clapper in discursul sustinut in fata comisiei senatoriale.

Internetul incepe sa fie tot mai mult folosit ca un instrument de catre natiunile si gruparile teroriste care vor sa-si atinga obiectivele cu orice pret, se arata in raportul SUA. Oricum, exista o singura sansa ca, "de la distanta", sa fie lansat un atac cibernetic major asupra Statelor Unite, care ar provoca perturbari pe o raza mare.

Retorica beligeranta

Suparata din cauza sanctiunilor Natiunilor Unite, provocate de testele nucleare, Coreea de Nord a amenintat pentru prima data ca va lansa un atac nuclear preventiv impotriva SUA si Coreea de Sud. Chiar si pentru standardele nord-coreenilor, aceasta amenintare impreuna cu ruperea acordului de pace din 1953 (cu Coreeea de Sud, n.red), sunt incredibil de provocatoare, a declarat Clapper.

"Retorica, ambalata in propaganda, este de asemenea un indicator al atitudinii lor si, poate, al intentiilor", a mai spus seful Serviciului National de Informatii al SUA, care a adaugat ca este ingrijorat si de posibilele actiuni provocative ale Coreei de Nord asupra vecinilor lor din sud.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO