Ahmadinejad, criticat dur de clericii iranieni pentru imbratisarea "imorala" a mamei lui Hugo Chavez

Ultima actualizare: 16-03-2013 06:55
Mahmoud Ahmadinejad, Elena Frias (mama lui Hugo Chavez)

Principalii liderii musulmani iranieni il critica aspru pe presedintele Mahmoud Ahmadinejad pentru ca a imbratisat-o pe mama lui Hugo Chavez la funeraliile sefului statului venezuelan, incalcand astfel traditia conservatoare islamica.

Potrivit postului Fox News si ziarului israelian Haaretz, criticile au aparut imediat dupa difuzarea unor imagini in care Ahmadinejad o imbratiseaza pe mama lui Chavez pentru a o consola pentru moartea fiului sau.

Contactul fizic de orice fel intre un barbat si o femeie, alta decat sotia sa, este interzis in traditia islamica.

Numerosi clerici musulmani din orasul iranian Qom l-au criticat aspru pe Ahmadinejad pentru acest gest, considerat drept comportament "interzis, inadecvat si distractiv".

"Atingerea unei femei non-mahram (n.red. - care nu este ruda apropiata - sotie, sora sau fiica) este interzisa in orice circumstante", a reactionat clericul Mohammad Taqi Rahbar.

"Un astfel de contact, chiar si cu o femeie in varsta, nu este permis si este contrar demnitatii unui presedinte al Republicii Islamice Iran", a adaugat clericul siit.

Ayatollahul Mohammad Yazdi l-a acuzat pe Ahmadinejad ca s-a purtat precum un "clovn", imbratisarea indicand ca "nu este in stare sa protejeze demnitatea sa si a natiunii".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO