Raport oficial al serviciilor secrete americane privind originea noului virus. La ce concluzie s-a ajuns

Ultima actualizare: 01-05-2020 10:18
coronavirus
Shutterstock

Serviciile de informaţii americane au anunțat concluzia anchetei privind originea noului coronavirus, după ce teorii privind crearea acestuia de către om, într-un laborator, au fost amplu răspândite în social media.

Biroul Serviciilor Naţionale de Informaţii a infirmat teoriile conspiraţiei ale activiştilor anti-China şi ale unor partizani ai preşedintelui SUA Donald Trump care susţineau că noul coronavirus a fost creat de cercetători chinezi ca armă biologică şi că ar fi "scăpat" dintr-un laborator.

Astfel, serviciile de informații americane au ajuns la concluzia că noul coronavirus "nu a fost creat de om sau modificat genetic", informează News.ro.

Documentul menţionează precizări ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care pe 21 aprilie a afirmat că toate dovezile arată că acest virus a fost transmis de animale în China, anul trecut, şi că nu a fost fabricat într-un laborator.

"Comunitatea de Informaţii (IC) a SUA a transmis de asemenea că agreează concluzia comunităţii ştiinţifice internaţionale, potrivit căreia Covid-19 nu a fost făcut de om sau modificat geneticComunitatea de Informaţii va continua să analizeze cu rigoare noile informaţii pentru a stabili dacă epidemia a fost provocată de la contactul dintre om şi animal sau dacă a fost rezultatul unui accident dintr-un laborator din Wuhan", potrivit declaraţiei Biroului Serviciilor Naţionale de Informaţii (ODNI)

Mai mult de 3,21 de milioane de oameni au fost infectaţi cu noul coronavirus la nivel mondial şi 227.864 au murit, potrivit Reuters.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO