Raperul din ”Despacito” face apel pentru ajutorarea populației din Puerto Rico: Avem nevoie de bani!


Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Miercuri 27 Septembrie 2017 11:56
Categorie: Stiri externe
Daddy Yankee

Raperul Daddy Yankee, care apare în hitul muzical internațional ”Despacito”, a făcut un apel pentru ajutorarea populației din Puerto Rico - o regiune afectată puternic de fenomenele meteo extreme.

Daddy Yankee este originar din Puerto Rico și a fost invitat într-o emisiune la CNN pentru a vorbi despre greutățile cu care se confruntă oamenii acolo, după ce au fost ținta uraganului Maria, care a lovit cu o intensitate greu de imaginat.

”Multă lume nu știe că eu sunt din Puerto Rico. Familia mea e acolo, soția mea, fiica mea, iar eu încă locuiesc acolo ... și chiar avem nevoie de ajutorul vostru!” - a spus artistul.

Yankee a explicat că furtunile din ultima perioadă au fost catastrofice și a cerut tuturor, inclusiv guvernului Statelor Unite ale Americii, să facă mai mult pentru oamenii de acolo.

Multă lume nu știe că puerto ricanii sunt cetățeni americani ... iar noi avem nevoie de bani federali pentru cetățeni și pentru ca guvernul să îi ajute pe localnici.” - a spus Daddy Yankee.

În continuare, muzicianul a subliniat amploarea dezastrului cerându-le fanilor săi să facă o comparație între scenele din videoclipul ”Despacito”, care a fost filmat în Puerto Rico, și imaginile pe care le văd acum la știri cu efectele uraganului.

FOTO - Puerto Rico în timpul filmărilor videoclipului Despacito:

Videoclipul a înregistrat peste 3,8 miliarde de vizualizări pe Youtube, a fost filmat în cartierul San Juan și îi are ca interpreți pe Luis Fonsi și Daddy Yankee - care cântă alături de mai mulți dansatori pe străzile din Puerto Rico.

”Văzând imaginile din clip și comparându-le cu ce am văzut până acum .. este devastator. Știu că multă lume se chinuie acum. Nu există comunicații, nu există electricitate pe insulă, iar spitalele nu funcționează. Avem nevoie ca guvernul să fie mai activ”, a spus artistul, al cărui nume real este Ramón Luis Ayala Rodríguez.

FOTO - Puerto Rico după uraganul Maria:

Yankee a mai declarat că, el personal, a donat suma de 100.000 de dolari către organizația Feed America și încă 100.000 de dolari către Crucea Roșie.

De asemenea, muzicianul își încurajează fanii să doneze rpoduse precum apă, plase de insecte și baterii, pe care intenționează să le transporte chiar el pe insulă.

Nici celebra Jennifer Lopez nu a rămas indiferentă la drama sinistraţilor din Puerto Rico. Ea a anunţat că donează un milion de dolari pentru reconstrucţie.

Cântăreaţa de 48 de ani - născută în New York, dar fiica a unor portoricani - a declarat că banii vor veni din încasările spectacolelor ei din Las Vegas.

Artista a mai declarat că are rude în Puerto Rico de la care nu a primit încă veşti. Mai multe detalii citiți aici.

Facem tot ce putem, dar nu putem să facem totul singuri. Avem nevoie să se implice toată lumea”, a mai spus Daddy Yankee.

Sursa: CNN

Jennifer Lopez va dona un milion de dolari pentru sinistrații din Puerto Rico
Uraganul Maria a lovit cu rafale de 250 de km/h insula Puerto Rico
VIDEO PROTVPLUS.RO