Raid aerian al Arabiei Saudite asupra Yemenului: cel puțin 39 de morți

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
Raid aerian, Yemen
Agerpres

O aeronavă aparținând coaliției saudite a lovit miercuri o tabără a poliției militare din capitala Yemenului, Sana'a, rezultând moartea a cel puțin 39 de persoane și rănind alte 90, printre victime numărându-se și deținuți.

 

Acțiunea face parte dintr-o campanie aeriană a coaliției conduse de occidentali asupra grupării houthi, aliați ai Iranului, scrie Reuters.

Un oficial a declarat că avionul a efectuat șapte rapiduri asupra taberei, situate în zona estică a orașului Sann'a. În incintă se aflau aproximativ 180 de prizonieri.

Oficialul a adăugat că salvatorii au scos de sub dărâmături 35 de cadavre.

Atacul face parte dintr-o serie de atacuri aeriene ale coaliției, care au provocat numeroase victime în rândurile civililor.

Purtătorul de cuvânt al coaliției conduse de saudiți nu a putut fi contactat de Reuters pentru a comenta situația. Coaliția neagă faptul că operațiunile lor vizează civili.

Statele Unite și Marea Britanie oferă sprijin politic, precum și arme și suport logistic coaliției conduse de Arabia Saudită, care se luptă din 2015 pentru a restabili puterea lui Abd-Rabbu Mansour Hadi, președintele recunoscut internațional al Yemenului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO