Putin se "protejează" de popor, după ce numărul cazurilor de Covid-19 a crescut alarmant

Ultima actualizare: 17-06-2020 20:15

Autoritățile chineze au ridicat nivelul de alertă din Capitala țării, după apariția a zeci de noi cazuri de coronavirus. În altă parte a lumii, Brazilia, a anunțat un număr record de cazuri pentru 24 de ore, încă 35.000.

La Beijing, milioane de chinezi trăiesc din nou cu restricții după ce focarul, izbucnit de la o imensă piață alimentară care asigură 80% din carnea proaspătă și legumele consumate în Capitală, continuă să se extindă.

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus depistate doar în ultimele zile a ajuns la aproximativ 140. Asta după ce în Capitala chineză trecuseră două luni fără cazuri de transmitere locală.

Cel puțin 27 de cartiere sunt considerate de "risc mediu". Și, conform autorităților, este "risc ridicat" în cel puțin un cartier din imediata apropiere a pieței Xinfandi. Cei care locuiesc în acesată zonă roșie nu au voie să părăsească orașul. Ceilalți pot pleca din Beijing, dacă fac dovada unui test negativ pentru coronavirus.

De asemenea, în Capitală nu mai sunt permise sporturile de echipă, iar piscinele și sălile de fitness au fost închise.

Totuși, circulația este permisă pe șosele și activitatea la companii și uzine continuă. Pentru întreg Beijingul, orașul cu peste 20 de milioane de locuitori, a fost instituită starea de alertă de nivel doi, o treaptă sub urgența maxima.

Număr record de noi infecții în SUA

 

Între timp, șase state federale americane au raportat un număr record de noi infecții.

Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Bol: ”Cu siguranță, au fost state federale care nu au urmat cu strictețe condițiile care au fost stabilite pentru relaxare. În mod cert, astfel a crescut riscul și aceasta este cea mai probabilă explicație pentru creșerea numărului de noi cazuri de infectare la care asistăm.”

În Statele Unite, de la începutul pandemiei, au fost răpuși de covid aproape 120.000 de oameni. Mai mulți decât soldații americani care au căzut pe fronturile Primul război mondial.

Cum este protejat Putin la Moscova

 

La Moscova, oricine vine la biroul președintelui Putin trebuie să treacă în prealabil printr-un tunel de dezinfectare, anunță presa de stat.

Asupra vizitatorilor este pulverizată o soluție de dezinfectare, o măsură suplimentară de precauție pentru a-l feri pe liderul de la Kremlin de pericolul SARS-CoV-2.

Rusia a trecut de 550.000 de cazuri depistate, un număr care plasează țara pe poziția a treia, după Brazilia și Statele Unite.

Armata asigură carantina în Noua Zeelandă

 

În celălalt capăt al lumii, premierul Noii Zeelande a cerut armatei să supravegheze măsurile de carantină de la graniță, după ce, în țara proclamată anterior fară coronavirus, au apărut două cazuri de infectare de import.

Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande: Celor doi cetățeni neo-zeelandezi, care au revenit din Marea Britanie pentru a-și vizita părintele muribund, li s-a permis să părăsească centrul de carantină fără un test pentru coronavirus. Ulterior cele două femei au fost testate pozitiv. Acest caz reprezintă o eroare inacceptabilă a sistemului de carantină. N-ar fi trebuit să se întâmple și nu se mai poate repeta.”

Copii, ascunși în portbagaj de părinți, în Argentina

 

Iar niste părinți argentinieni au fost prinși că încalcă regulile de izolare. Poliția i-a oprit când intrau cu mașina în Buenos Aires, iar în portbagaj erau ascunși ... copiii lor. Voiau să-i ducă în vizită la bunicul lor, care își serba ziua de naștere.

Părinții au fost amendați, dar riscă să răspundă și în fața instanței pentru infracțiuni contra sănătății publice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO