Vladimir Putin a criticat-o pe Greta Thunberg: ”Este o tânără dezinformată”. Ce i-a cerut

Dată publicare: 03-10-2019 09:06
Dată actualizare: 03-10-2019 09:29


Președintele Rusiei, Vladimir Putin a reacționat la discursul Gretei Thunberg, spunând că este o tânără dezinformată.

El a mai adăugat că fata este folosită de alte persoane pentru a-și atinge scopurile. Putin a criticat-o pe Thunberg, miercuri, în timpul unui forum energetic din Moscova, nefiind de acord cu ceea ce a declarat ea la conferința Națiunilor Unite, scrie Daily Mail.

Liderul Rusiei i-a cerut tinerei de 16 ani să „explice țărilor dezvoltate cum ar trebui să trăiască în sărăcie”, după ce a criticat folosirea de combustibili fosili.

Tot președintele a mai susținut că este „jalnic” faptul că Thunberg este folosită de alte grupuri, pe care nu a vrut să le numească, pentru a avea anumite avantaje.

„Este o tânără dezinformată. Nimeni nu i-a explicat Gretei că lumea modernă este complexă și diferită și că oamenii din Africa și din cele mai multe țări din Asia vor să aibă același nivel de trai ca în Suedia. Când cineva folosește copii și tineri pentru interesele lor personale, merită să fie condamnați. Sunt sigur că Greta este o fată foarte sinceră și drăguță, dar adulții nu ar mai trebui să facă orice pentru a-i aduce pe aceștia în astfel de situații extreme”, a mai declarat Putin în timpul conferinței.

În urma discursului ținut luna trecută de Greta Thunberg, prin care acuza liderii lumii că au eșuat în prevenirea schimbărilor climatice, milioane de oameni de pe tot globul au ieșit în stradă în semn de protest, cerându-le guvernelor din lume să ia măsuri de urgență în acest sens.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO