Protestul unei studente. A împiedicat deportarea unui afgan în ”iad” VIDEO

25-07-2018 13:50


O studentă suedeză, Elin Ersson, și-a cumpărat bilet pentru zborul cu care urma să fie deportat un bărbat de origine afgană și a refuzat să se aseze pe scaun.

Ea a transmis protestul în care se certa cu pasagerii, dar și cu însoțitorii de bord, live pe Facebook. Imaginile arată cum aceștia o îndemnă pe fată să se așeze pe scaun și să oprească filmarea, relatează BBC.

Recțiile internauților au fost de sprijin și de apreciere, filmulețul fiind distribuit masiv și strângând aproximativ 2 milioane de vizualizări. În același timp, pasagerii au acuzat-o că ține avionul la sol.

Elin a explicat în imagini că nu este de acord cu politica de deportare a Suediei, care numește Afganistanul ca fiind o țară sigură, trimițând înapoi persoanele care cer azil. A mai spus că dacă ar fi deportat, bărbatul ar putea fi ucis în ceea ce numește ea ”iadul”.

”Cât timp o persoană stă în picioare, pilotul nu poate decola. Tot ce vreau este să opresc deportarea, apoi mă voi supune regulilor”, a spus tânăra în filmul transmis pe rețelele de socailizare.

În timp ce protestul continua, alți oameni s-au ridicat în picioare, unii în semn de sprijin, alții pentru că nu știau ce se întâmplă.

Acțiunile lui Elin Ersson au dus, în cele din urmă, la debarcarea ei și a bărbatului afgan, în vârstă de 52 de ani, care a fost escortat din avion.

”Cazurile de azil sunt decise de biroul de imigrări. Dacă ei iau decizia că cineva trebuie să fie deportat, ei încredințează persoana poliției naționale de frontieră. Poliția ne poate solicita pentru a o transporta” , a declarat purtătorul de cuvânt al Ulf Mossberg.

Potrivit BBC, refugiatul ar putea fi deportat ulterior, iar activista ar putea suporta consecințe legale în urma acțiunilor sale. Pasagerii din avion au obligația de a respecta ordinele căpitanului.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

VIDEO PROTVPLUS.RO