Proteste în Hong Kong din cauza coronavirusului. Ce planuri au autoritățile

Dată publicare: 16-02-2020 15:33
Dată actualizare: 16-02-2020 15:40


Proteste Hong Kong - 4

Sute de manifestanţi au ieşit în stradă la Kong Kong, duminică, pentru a protesta faţă de planurile de transformare a unor clădiri în centre de carantină pentru coronavirus, relatează Reuters.

Sute de oameni au protestat pe ploaie în districtul Fo Tan, unde autorităţile vor să folosească pentru carantină un nou complex rezidenţial subvenţionat de guvern.

O femeie în vârstă de 38 de ani, mamă a doi copii, a declarat că a aşteptat opt ani să se mute în casa din complexul Chun Yeung şi că până la sfârşitul lunii urma să primească cheile.

“Nu am fost consultaţi şi nu ştim cât vor folosi complexul Chun Yeung. De aceea suntem atât de supăraţi”, a explicate ea.

Protestatari s-au strâns duminică şi înalte districte.

Preţurile caselor în Hong Kong sunt printre cele mai mari din lume, astfel că pentru mulţi să devină proprietari este doar un vis. Frustrările cu privire la locuinţe au dus şi la alte proteste în trecut.

Mulţi locuitori din Hong Kong, deja nervoşi din cauza amestecului Beijingului în afacerile interne, au criticat felul în care guvernul a gestionat situaţia legată de coronavirus.

În Hong Kong s-au înregistrat 57 de cazuri de infectare cu coronavirus. O persoană a murit.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO