Proteste in fata unei moschei din Berlin. Manifestantii au afisat o caricatura cu Mahomed


Ultimul update: Miercuri 12 Septembrie 2012 18:37
Data publicarii: Sambata 18 August 2012 16:49
Categorie: Stiri externe
Protest Mahomed Berlin

Aproximativ 50 de militanti ai unui grup de extrema dreapta au afisat, sambata, o caricatura cu Mahomed in fata unei moschei din Berlin, recunoscuta ca un fief salafist, a declarat un jurnalist pentru AFP.

Cuvintele "stop islamizarii!" figurau pe o pancarta a acestor militanti ai organizatiei "Pro Deutschland" care vor sa desfasoare mai multe actiuni similare la acest sfarsit de saptamana.

Ei au prevazut sa mearga in fata altor doua moschei berlineze sambata si in fata cladirilor ocupate de extrema stanga duminica.

Politistii au fost mobilizati in masa in fata locurilor de cult din cartierul Wedding, potrivit AFP, in timp ce 150 de militanti antinazisti si de extrema stanga organizau o contramanifestatie.

Caricaturile cu Mahomed ale danezului Kurt Westergaard au provocat un val de proteste in lumea musulmana in 2005, islamul interzicand reprezentarea profetului musulman.

In mai, acest grup de extrema dreapta a afisat deja aceste desene in fata unor moschei din Bonn si Solingen, in vestul tarii.

Confruntari grave au avut loc atunci intre politie si salafisti, multe persoane fiind arestate.

Salafismul, curent al islamului sunnit fondat pe o intrepretare stricta si literala a Coranului, face obiectul unei supravegheri de catre serviciile de securitate interna germane.
 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO