Prințul William a băut bere la pub, după relaxarea restricțiilor: ”Nu știu unde să plătesc”

Dată publicare: 05-07-2020 07:50
Dată actualizare: 05-07-2020 09:23


Din cauza creșterii bruște a numărului de infectări cu noul virus, autoritățile din Catalonia au reimpus restricții serioase pentru o regiune în care trăiesc peste două sute de mii de oameni.

Pe de altă parte, ieri a fost ziua marii relaxări în Anglia. După aproape trei luni de măsuri stricte, s-au redeschis restaurantele, barurile și pub-urile, dar și frizeriile și cinematografele.

Prințul William, duce de Cambridge: ”Chiar cred că totul va fi bine”

 

Printre primii care s-au bucurat de o halbă de bere în oraș a fost ducele de Cambridge: "Nu știu unde plătesc. Dar nu plec fără să plătesc, promit."

Astfel, printul William a ținut să-și arate sprijinul pentru industria ospitalității, greu încercată de criza provocată de pandemie: "Chiar cred că totul va fi diferit, sunt multe schimbări."

Pub-urile s-au conformat instrucțiunilor date de Guvern pentru a putea primi din nou clienți. Vorbim despre sensuri unice pentru intrare și ieșire, servire doar la masă și număr redus de persoane în interior, pentru că ar trebui să fie păstrată o distanță de cel puțin un metru între oameni.

Folosirea dezinfectantului este obligatorie, dar purtarea măștilor nu, nici măcar în cazul angajaților.

"E grozav. Beau o bere în oraș pentru că pot, colegii și prietenii mei din Scoția nu pot, încă, așa că mă voi asigura că vor afla ce am făcut azi."

Peste 200.000 de oameni în carantină în Catalonia 

 

În timp ce în Anglia s-au redeschis restaurantele, pub-urile și frizeriile, o regiune din Catalonia, cu peste 200.000 de locuitori, din apropiere de Barcelona, a intrat din nou în carantină.

Președintele guvernării autonome catalane a anunțat că nimeni nu mai are voie să intre sau să parăsească Segrià, regiune preponderent agricolă. Măsura a fost impusă sâmbătă după-amaiză, iar celor care nu sunt rezidenți li s-a oferit un răgaz să plece.

În Catalonia, numărul cazurilor de infectare a trecut de 73.000 și aproximativ 12.600 de oameni au fost răpuși de COVID-19.

La nivelul Spaniei s-au intregistrat 300.000 de teste pozitive și aproape 28.400 de decese. Dar autoritățile au redeschis granițele pentru vizitatori din țările Uniunii Europene și din Regatul Unit.

Și obiectivele turistice importante revin la viață. Catedrala Sagrada Familia din Barcelona primește din nou vizitatori. În primele zile sunt așteptate cadrele medicale aflate în prima linie în lupta cu noul virus, care au primit două mii de bilete. Apoi va veni rândul localnicilor să redescopere clădirea gratuit, însă în număr limitat. Abia apoi vor avea voie să treacă pragul catedralei și turiștii.

Locuitorii din nouă blocuri turn au fost izolați, în Australia

 

În celălalt colț al lumii, în Australia, pandemia face în continuare probleme. În Melbourne, au fost plasate în carantină nouă blocuri turn, cu 3.000 de locatari, din cauza unui focar de coronavirus. Oamenii nu au voie să iasă din casă, indiferent de motiv, pentru cel puțin cinci zile.


VIDEO PROTVPLUS.RO