Printesa Diana, personalitatea pe care americanii si-ar dori cel mai mult sa o readuca la viata

Ultima actualizare: 07-09-2013 02:17
printesa diana

Printesa Diana ocupa primul loc intr-un top al vedetelor decedate pe care americanii si-ar dori sa le readuca la viata, potrivit unui sondaj despre mortalitate, ale carui rezultate au fost publicate marti, informeaza Reuters.

In acelasi sondaj, cei mai multi dintre respondentii de sex masculin au spus ca prefera sa moara inaintea partenerelor lor de viata.

Cei mai multi dintre americanii participanti la acest sondaj, realizat in colaborare de revista Vanity Fair cu emisiunea "60 Minutes", au spus ca si-ar da viata pentru copiii lor, insa mult mai putini au spus ca sunt pregatiti sa isi dea viata pentru tara sau religia lor.

Aproximativ 35% dintre americani au spus ca printesa Diana, care a murit intr-un accident de automobil la Paris, in urma cu 16 ani, este vedeta pe care si-ar dori cel mai mult sa o readuca la viata.

Pe locul al doilea s-a clasat Steve Jobs, cofondatorul grupului Apple, cu 14 procente, iar locul al treilea a fost impartit de starurile pop Whitney Houston si Michael Jackson, cu 11 procente.

Aproape 70% dintre barbatii participanti la acest sondaj, realizat pe un esantion reprezentativ de 1.005 americani adulti, au spus ca prefera sa moara inaintea partenerelor lor de viata, iar 46% dintre femei au spus ca prefera sa moara inaintea sotilor.

Invitati sa raspunda la intrebarea "Pentru cine sunteti dispusi sa muriti?", 55% dintre respondenti au spus ca sunt dispusi sa moara pentru copiii lor, 12% pentru partenerii lor de viata, 10% pentru parintii lor sau pentru religia lor si 5% pentru tara lor.

Doar 24% dintre participanti au spus ca ar opta pentru conservarea criogenica, chiar daca acest procedeu ar fi gratuit, insa acest procent este de 39% in randul respondentilor in varsta de 18-34 de ani.

Prin criogenie, trupul unei persoane decedate este conservat la temperaturi joase, in speranta ca acea persoana va putea fi readusa la viata si vindecata in viitor.

Barurile si mall-urile au fost desemnate cele mai neinspirate locuri in care cenusa unei persoane ar putea fi imprastiata, iar 84% dintre respondenti au spus ca ar prefera ca moartea lor sa fie marcata prin "hohote de ras, mancare si bautura", nu prin ceremonii solemne.

Sondajul, realizat prin telefon, va fi publicat in numarul din luna octombrie al revistei Vanity Fair si are o marja de eroare de 3%. Sondajul a fost realizat in perioada 17-21 iulie.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO