Prințesa Anne, singura fiică a reginei Elisabeta a II-a. Cine este discreta prezență feminină îmbrăcată în uniformă militară

prințesa anne - 1
Getty

Prințesa Anne, singura fiică a Reginei Elisabeta a II-a, este singurul copil al suveranei care și-a ținut viața departe de ochii presei, adesea fiind umbrită de frații săi și de scandalurile în care aceștia au fost implicați.  

Relația dintre ea și regina Elisabeta a II-a a fost una specială, Anne fiind singura dintre frații ei care a însoțit sicriul mamei sale, de la Castelul Balmoral la Edinburgh, apoi la Londra.

„Am avut norocul să împărtășesc ultimele 24 de ore din viața celei mai dragi mame mele. A fost o onoare și un privilegiu să o însoțesc în ultimele ei călătorii”, a spus Anne.

Cel mai probabil, aceasta a fost una din dorințele regretatei suverane.

„Au fost foarte apropiate. Întotdeauna s-a spus, deși nu s-a confirmat niciodată, că Andrew era favoritul ei, dar am crezut întotdeauna că există o apropiere deosebită între Anne și mama ei”, a spus Robert Lacey, biograf regal.

Citește și
turnul eiffel
Decesul reginei Elizabeth a II-a: Turnul Eiffel nu va fi luminat joi seară. Trei zile de doliu în Brazilia
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

„Pe măsură ce regina a îmbătrânit, Anne a devenit o mare parteneră și o mare mângâiere pentru regină”, a declarat Dickie Arbiter, comentator regal și fost purtător de cuvânt al reginei, pentru The Washington Post.

Tot săptămâna aceasta, Anne, care se află pe locul 16 în succesiunea la tron, i-a mulțumit mamei sale pentru „contribuția ei la identitatea națională” a poporului britanic.

Aceasta a participat la cortegiul funerar al mamei sale purtând haine militare, deși nu a servit niciodată în armată.

11 lucruri despre prințesa Anne

1.Prințesa Regală Anne, în vârstă de 72 de ani, a primti la naștere titlul de Alteța Sa Regală Prințesa Anne de Edinburgh.

2. Anne, care și-a asumat primul angajament public de pe vremea când era adolescentă, este implicată în peste 300 de organizații caritabile și organizații militare.

3. O mare pasionată de cai, la vârsta de 21 de ani, Anne a câștigat titlul la individual la Campionatul European de Echitație care a avut loc la Burghley și a fost votată personalitatea sportivă a anului 1971 de BBC.

4. În 1976 a participat la Jocurile Olimpice de la Montreal ca membru al echipei britanice de echitație.

5. Prințesa Anne s-a căsătorit în 1973 cu locotenentul Mark Phillips. Cei doi au împreună doi copii și au divorțat în 1992. Fiica cea mare a reginei s-a recăsătorit în același an cu Timothy Laurence, comandant în Marina Regală, în prezent viceamiral.

6. Prințesa Anne este considerată a fi unul dintre cei mai ocupați și mai muncitori membri ai familiei regale. Aceasta a fost președintele Salvați Copiii din Marea Britanie între 1970 și 2017 și chiar a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace în 1990.

7. Anne a avut o relație specială cu tatăl său, prințul Philip. La moartea acestuia, prințesa a transmis următorul mesaj: „Știi că se va întâmpla, dar nu ești niciodată cu adevărat pregătit. Tatăl meu a fost profesorul meu, susținătorul meu și criticul meu. (...) Eu cel mai mult îmi doream să-l imit”.

8. Prințesa Anne a refuzat titlurile regale pentru copiii ei, în ciuda faptului că mama sa, regina Elisabeta a II-a, intenționa să ofere titluri nepoților săi, deși protocolul vechi al casei regale prevedea ca doar descendenții unui moștenitor de sex masculin pot fi prinț sau prințesă.

9. Prințesa Anne face parte din forțele armate britanice din 1974. Aceasta a ocupat funcția de comandant șef al Serviciului Naval al Femeilor, ulterior devenind comandant șef al femeilor în Marina Regală. Din 2012, prințesa Anne deține și gradul de amiral.

10. Anne a fost considerată un „icon” în lumea modei și un creator de tendințe.

„Prințesa Anne este o adevărată icoană de stil și știa totul despre moda sustenabilă înainte ca noi ceilalți să știm cu adevărat ce înseamnă asta”, a declarat editorul British Vogue Edward Enninful pentru Vanity Fair în 2020.

11. Prințesei Anne îi plac ochelarii de soare excentrici. Adesea fiica cea mare a reginei a fost fotografiată purtând ochelari de soare extravaganți.

 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Articolul face parte din:

Aproximativ 500 de persoane vor participa la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

regina elisabeta a II-a funeralii sicriu
Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a: Oamenii stau la o coadă de aproape opt kilometri pentru a aduce un ultim omagiu

Britanicii stau la o coadă de 7-8 kilometri pentru a-i aduce un omagiu reginei Elisabeta a II-a, la Westminster Hall.  

funeralii regina elisabeta a II-a sicriu - 1
Noi detalii despre funeraliile reginei Elisabeta a II-a. Sicriul cu trupul neînsuflețit al suveranei va fi adus la Windsor

Cel mai mare aeroport din Londra își va modifica programul în timpul funeraliilor de stat ale reginei Elisabeta a II-a.  

corgi
Câinii din rasa Corgi sunt la mare căutare după ce Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață. Cât ajunge să coste un pui

Îndrăgiți de Regina Elisabeta a II-a, cățeii din rasa Corgi sunt foarte căutați acum. Canisele au liste de așteptare care se întind și pe un an, iar un pui costă cel puțin 1.500 de euro.

funeralii regina elisabeta a II-a sicriu - 4
O persoană a stat 50 de ore la coadă pentru a aduce un omagiu reginei Elisabeta a II-a

Prima persoană care a adus omagiu reginei Elisabeta a II-a la Westminster Hall a stat la coadă 50 de ore și susține că această experiență a ajutat-o să treacă peste o pierdere.  

regele charles
Regele Charles îşi încheie primul turneu regal înaintea funeraliilor reginei Elisabeta a II-a

Regele Charles al III-lea îşi încheie, vineri, în Ţara Galilor, turneul în Regatul Unit, cu trei zile înaintea funeraliilor mamei sale, regina Elisabeta a II-a.

 

papa francisc
Papa Francisc lipsește de la funeraliile reginei Elisabeta a II-a

Biroul de presă al Vaticanului a informat, vineri, că Papa Francisc nu va fi prezent la funeraliile reginei Elisabeta a II-a care vor avea loc, luni, la Westminster Abbey din Londra

 

Prinţii William şi Harry
Nepoții reginei Elisabeta a II-a își vor priveghia bunica. Harry va îmbrăca haina militară

Cei 8 nepoţi ai reginei Elisabeta a II-a, printre care şi prinţii William şi Harry, o vor priveghea pe bunica loc sâmbătă seară.

 

londra
Două femei ar fi fost agresate sexual în timp ce așteptau la coadă pentru a vedea sicriul Reginei Elisabeta

Două femei ar fi fost victime ale unor agresiuni sexuale în timp ce aşteptau la coadă pentru a trece prin dreptul catafalcului pe care se află sicriul cu rămăşiţele reginei Elisabeta a II-a la Westminster Hall.

Citește și...
Destinul copiilor Reginei Elisabeta a II-a. Cum li se va schimba viața după moartea suveranei | GALERIE FOTO
Destinul copiilor Reginei Elisabeta a II-a. Cum li se va schimba viața după moartea suveranei | GALERIE FOTO

Când regina Elisabeta a murit la 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani, toți cei patru copii ai ei, inclusiv moștenitorul Prințul Charles, fiica Prințesa Anne, Prințul Andrew și fiul cel mic, Prințul Edward, se aflau la Castelul Balmoral din Scoția.

Decesul reginei Elizabeth a II-a: Turnul Eiffel nu va fi luminat joi seară. Trei zile de doliu în Brazilia
Decesul reginei Elizabeth a II-a: Turnul Eiffel nu va fi luminat joi seară. Trei zile de doliu în Brazilia

Turnul Eiffel din Paris nu va fi luminat joi seară, în semn de omagiu pentru regina Elizabeth a II-a, a anunţat primarul capitalei Franţei, Anne Hidalgo.

 

Anne Heche a murit. Actriţa a fost implicată într-un grav accident auto
Anne Heche a murit. Actriţa a fost implicată într-un grav accident auto

Actriţa americană Anne Heche a murit vineri, la o săptămână după ce a fost grav rănită într-un accident de maşină.

Anne Heche consumase cocaină înainte de accidentul de mașină în care a fost implicată
Anne Heche consumase cocaină înainte de accidentul de mașină în care a fost implicată

Actrița Anne Heche consumase cocaină și probabil fentanil, un opioid puternic, înainte să urce la volanul mașinii cu care a avut un accident deosebit de grav, au transmis surse din poliția din Los Angeles, citate de TMZ.  

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.