Primul Crăciun fără prințul Philip. Ce mesaj impresionant i-a transmis regina Elisabeta

Ultima actualizare: 25-12-2021 19:40

"Sclipirea curioasă din privire îi era la fel de intensă către sfârșit ca atunci când am pus ochii pe el".

Cu această notă neobișnuit de personală, regina Elisabeta a II-a i-a adus un tribut emoționant iubitului ei soț Philip. Pentru suverana Marii Britanii este primul Crăciun fără cel care i-a fost alături în ultimii 74 de ani.

Printul Charles, soția lui, ducesa de Cornwall, prințul Edward și familia acestuia au participat la slujba de Crăciun oficiată la capela Saint George de la Windsor. Ulterior, toți s-au alăturat reginei pentru masa festivă. Ca să evite orice risc pentru sănătatea sa, regina a lipsit de la liturghie. Din același motiv a renunțat să meargă de Crăciun la Sandrigham, unde familia regală își petrecea sărbătorile în mod tradițional. Este primul Crăciun al suveranei fără prințul Philip, care a murit în aprilie după 74 de ani de mariaj.

Regina Elisabeta a II-a:Crăciunul poate fi greu pentru cei care au pierdut ființe dragi. În acest an, îi înțeleg mai bine ca niciodată. După moartea iubitului meu Philip, mi-au adus alinare căldura și afecțiunea din omagiile închinate vieții și activității lui. Simțul datoriei, curiozitatea intelectuală și capacitatea de a găsi hazul oricărei situații erau, pentru el, irezistibile. Dar, firește, din viață fac parte și despărțirile, nu doar primele întâlniri. Și, oricât de mult i-am duce dorul, eu și familia mea, știu că el și-ar fi dorit să ne bucurăm de Crăciun.

Și, dacă tot vorbim de familia regală, a făcut senzație ducesa de Cambridge, soția prințului William. Kate a cântat la pian pentru prima dată în public, în concertul "Together at Christmas" organizat la Westminster Abbey.

Peste Ocean, prima familie a Americii a respectat tradiţia de a discuta cu mai multe persone care sunau la Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială, care monitorizează traseul lui Moș Crăciun. Joe și Jill Biden au stat de vorbă cu mai mulți copii care îl așteptau cu sufletul la gură pe Moș Crăciun.

La un moment dat însă, pe fir a intrat și un bărbat care s-a prezentat drept Jared, tată a patru copii. Din senin, acesta l-a insultat pe preşedintele american, folosind o expresie codată populară printre partizanii lui Donald Trump. Joe Biden i-a răspuns senin, fără vreo reacție.

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO