Primele imagini cu Zakaria, băiețelul de 6 ani decapitat cu o sticlă în fața mamei


Ultimul update: Duminica 10 Februarie 2019 14:44
Data publicarii: Duminica 10 Februarie 2019 14:08
Categorie: Stiri externe
zakaria decapitat

Zakaria Al-Jaber este băiețelul de 6 ani care a avut parte de un sfârșit cumplit, fiind decapitat în Medina, Arabia Saudită, în timp ce vizita altarul Profetului Mohamed.

Zakaria și mama lui au mers să se roage la altar, iar la un moment dat femeia a fost întrebată dacă sunt șiiți.

După ce a răspuns afirmativ, o mașină a oprit în dreptul lor, un bărbat i-a smuls copilul din mână și l-a înjunghiat în gât cu o bucată de sticlă până când l-a decapitat.

Moartea lui Zakaria, din motive religioase, a declanșat un val de indignare în toată lumea, oamenii cerând dreptate pentru băiețelul de doar 6 ani, folosind hashtagul #JusticeforZakaria, scrie The Mirror.

"Sicriele mici sunt cele mai grele", a scris pe Twitter un utilizator, care a publicat și fotografii cu Zakaria.

 

 

Crima a fost calificată de mulți ca fiind "barbară".

"Comunitatea șiită este în doliu după moartea lui Zakaria. Suntem solidari cu părinții băiatului. Oamenii susțin că această crimă este rezultatul violenței și a lipsei de protecție din partea autorităților saudite față de populația șiită”, se arată într-un comunicat al unei organizații care apără drepturile acestei comunități.

În Arabia Saudită, predominant este islamului sunit. Practicanții celorlalte curente religioase – inclusiv șiiții – sunt persecutați și uciși de către suniți.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Sursa: The Mirror

VIDEO PROTVPLUS.RO