Prima convorbire telefonică dintre Joe Biden și Vladimir Putin. Ce au discutat

26-01-2021 22:09


Joe Biden

Președintele american Joe Biden a avut marți prima discuție telefonică cu omologul său rus, Vladimir Putin, conform Casei Albe.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, a anunțat că cei doi președinți au discutat despre tratatul New START, situația din Ucraina și Afganistan, precum și otrăvirea lui Aleksei Navalnîi, relatează CNN.

''L-am contactat pe preşedintele Putin în această după-amiază cu intenţia de a discuta despre dorinţa noastră de a prelungi cu cinci ani tratatul bilateral de reducere a arsenalului nuclear Noul START'' care expiră la începutul lunii februarie, ''dar şi pentru a reafirma sprijinul nostru ferm pentru suveranitatea Ucrainei în faţa agresiunii persistente a Rusiei'', a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Discuția de marți a fost prima conversație cu președintele rus de când Biden a preluat funcția de președinte al SUA.

De asemenea, Vladimir Putin a fost printre ultimii lideri de stat care l-au felicitat pe Biden pentru victoria din alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

 

Putin susţine o ''normalizare'' a relaţiilor ruso-americane

 

Preşedintele rus Vladimir Putin a susţinut marţi o ''normalizare'' a relaţiilor ruso-americane în cadrul primei convorbiri telefonice cu omologul său american Joe Biden, relatează AFP.

Putin a „menţionat că o normalizare a relaţiilor dintre Rusia şi Statele Unite ar răspunde intereselor ambelor ţări, dar şi celor ale întregii comunităţi internaţionale, având în vedere responsabilitatea specială (a acestor două state) în ceea ce priveşte menţinerea securităţii şi stabilităţii în lume”, a indicat preşedinţia rusă.

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO