Un tigru cu Covid-19, eutanasiat la o grădină zoologică din Suedia

26-01-2021 20:19


tigru

Un tigru de la o grădină zoologică din Suedia a fost eutanasiat după ce a contractat COVID-19, a relatat marţi televiziunea publică suedeză SVT, conform Xinhua.

Doi lei de la aceeaşi grădină zoologică au fost de asemenea infectaţi, în timp ce alte animale au prezentat simptome, transmite Agerpres.

Se presupune că animalele de la Boras Zoo din sud-vestul Suediei au fost infectate de angajaţii grădinii. Mai mulţi dintre îngrijitori au acuzat anterior simptome COVID-19, iar trei dintre aceştia au prezentat rezultate pozitive la testele pentru depistarea virusului, potrivit relatării SVT.

O femelă de tigru siberian, în vârstă de 17 ani, pe nume Nastasja, a fost eutanasiată după ce şi-a pierdut pofta de mâncare, iar starea s-a de sănătate s-a înrăutăţit.

La 13 ianuarie, Institutul Naţional Veterinar din Suedia a descoperit că Nastasja era infectată cu COVID-19. Un tigru mascul aflat în acelaşi spaţiu a prezentat simptome uşoare.

Un grup de lei din aceeaşi clădire au prezentat de asemenea simptome uşoare, iar prezenţa virusului a fost confirmată în două cazuri.

„Acesta este primul caz cunoscut de feline din Suedia (infectate cu COVID)", a declarat pentru SVT Karl Stahl, epidemiolog veterinar în cadrul institutului citat.

Presupunerea că pisicile de la Boras Zoo au fost infectate de oameni şi nu invers se bazează pe faptul că nu exista relatări cu privire la cazuri de feline care ar fi infectat oamenii, a precizat Stahl.

Cazuri de feline mari infectate cu COVID-19 au fost raportate anterior şi în alte ţări.

În aprilie anul trecut, un tigru de la Bronx Zoo din New York a fost confirmat cu coronavirus şi între timp s-a vindecat. Un alt tigru, de la Woodland Park Zoo din Seattle, şi-a revenit complet după infectare.

Un exemplar de pumă din Africa de Sud şi o gorilă de la o grădină zoologică din California sunt alte exemple de animale care au prezentat rezultate pozitive la testele pentru depistarea virusului, potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA.

Un număr redus de câini şi pisici de companie din mai multe ţări şi regiuni au fost raportate până în prezent infectate cu noul coronavirus.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO