Premierul care a declarat ca isi va pune casa la dispozitia migrantilor s-a razgandit. Cum si-a scuzat gestul

Ultima actualizare: 05-02-2016 07:04
prim-ministru Finlanda

Prim-ministrul Finlandei, Juha Sipila, anuntase in septembrie anul trecut ca va caza o familie de migranti chiar la el acasa. Acum s-a razgandit. Din cauza problemelor de securitate si a mediatizarii excesive, spune el.

Sipila a anuntat duminca la postul public de radio ca nu isi va mai putea tine promisiunea facuta migrantilor, dar ca ii va ajuta in alte moduri pana cand situatia se va remedia.

“I-am rugat pe expertii in securitate sa evalueze daca ar fi sigur pentru o familie cu copii sa se mute la mine. Din cauza mediatizarii excesive, aceasta oferta nu este una rezonabila in momentul de fata.” a spus prim-ministrul.

Juha Sipila a lucrat in trecut in telecomunicatii si are o casa langa Helsinki, o locuinta guvernamentala si un imobil in orasul natal Kempele, din nordul Finlandei, pe care nu prea il foloseste si pe care voia sa il ofere migrantilor.

Opinia publica si mai multi politicieni l-au acuzat pe prim-ministru ca ii incurajeaza pe migranti sa vina in Finlanda cu astfel de declaratii. Tara Nordica a primi 32 de mii de refugiati anul trecut, aproape de zece ori mai mult fata de 2014. Aceasta a dus la mai multe miscari de strada.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO